Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Recruitment in 2021, wat is belangrijk?

Close-up part of young African man using laptop while sitting at his working place

Het jaar 201 komt in zicht. Tijd om na te denken wat voor jouw recruitmentbureau belangrijk is en welke kant je op wil. Ondank het onvoorspelbare jaar 2020 is het optimisme binnen de recruitment branche groot. Vrijwel iedereen denkt dat de economie weer aantrekt. 

Maar wat is precies belangrijk in 2021, waar moet jij over nadenken en wat is de beste strategie voor dit jaar? Er zijn slechts twee zaken waar je echt op moet letten en deze nemen wij graag met je door. 

Online recruitment 

Online is belangrijker dan ooit geworden. Door corona vinden veel sollicitaties online plaats. En dit geldt niet alleen voor de recruitment branche. Alle bedrijven werken dagelijkse hard aan hun online zichtbaarheid en skills. Alles zodat werknemers en klanten hen kunnen vinden. 

De juiste tools en software zijn dus belangrijker dan ooit. Zorg voor een goed ATS en de juiste website voor je kandidaten. Hoewel veel bureaus verwachten dat face-to-face uiteindelijk wel weer terugkomt, is het slim om online mogelijkheden te adopteren. Je breidt hiermee ook makkelijk je zoekgebied ook uit. Bovendien kun je sneller schakelen met kandidaten. Goede software biedt de juiste ondersteuning dus kijk zeker goed na of jij de juiste software hebt voor deze ontwikkeling. 

Stijgende concurrentie 

De concurrentie stijgt komend jaar. Er zijn opdrachtgevers die minder werk hebben nu, maar ook opdrachtgevers die meer werk hebben. Nieuwe opdrachtgevers vinden lukt niet zomaar in 2021. Jouw klant is dus belangrijker dan ooit. Zorg voor je klant. 

De huidige opdrachtgevers staan nu vaak voor een grote strijd. Ze hebben meer werk en dus extra personeel nodig. Helaas wordt dit personeel niet zomaar gevonden. Er is een schaarste. Hierin is het dus belangrijk dat jij de juiste kandidaten vindt. Software kan hierin ondersteunen. Je zou denken dat hierdoor de kandidaten belangrijker worden, maar uiteindelijk draait het om business behouden. De opdrachtgever juist te ondersteunen. De concurrentie stijgt en daardoor is nieuwe opdrachtgevers vinden absoluut niet vanzelfsprekend. 

In 2021 is het belangrijk dat je kiest voor de juiste recruitment software. Alleen zo kun je op de juiste manier opdrachtgevers en kandidaten online bedienen. Daarnaast is je website van groots belang. Zorg dat alle informatie hier duidelijk staat. En maak gebruik van mogelijkheden om whatsapp om informeel te blijven communiceren met je opdrachtgevers en kandidaten. 

Tot slot richt je volledig op je huidige klanten. Zorg ervoor dat zij tevreden zijn en willen blijven. Zodat zij blijven groeien en jij ook blijft groeien. Alleen zo overleef jij ook de komende jaren ondanks alle onvoorspelbaarheid.