Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Reageren op technische bedrijfskunde vacatures

grafieken

Business People Analyzing Statistics Business Documents, Financial Concept

Heb jij een aantal technische bedrijfskunde vacatures op het oog en wil je graag extra opvallen als sollicitant? Dan helpen wij je daar graag mee. Er is flink wat animo voor goede technisch bedrijfskundigen. Als deze functie vervul jij een echte sleutelfactor binnen een bedrijf. Je houdt je bezig met de techniek, waaronder het machinewerk, computers en transport. Dat is niet het enige, want je kijkt ook nog eens naar de efficiëntie van medewerkers en hoe zijn hun werk doen. Als technisch bedrijfskundige heb jij de taak om de bedrijfsprocessen te verbeteren. Dit maakt jou erg gewild. Om ervoor dat jij de functie van je dromen krijgt benoemen we hieronder een aantal tips. Neem deze informatie mee tijdens je sollicitatie en je zult gegarandeerd ver komen!

Welke verantwoordelijkheden worden in technische bedrijfskunde vacatures genoemd?

Als technisch bedrijfskundige heb jij een hoge verantwoordelijkheid binnen een bedrijf. Zorg er daarom voor dat je op de hoogte bent van alle taken die je zult gaan vervullen. Toon aan dat je deze taken onder de knie hebt. In technische bedrijfskunde vacatures zetten ze vaak alle verantwoordelijkheden op een rijtje. Zo zal je aan de slag moeten gaan met het analyseren en controleren van productieschema’s, proces flows om zo nieuwe methoden en oplossingen in te zetten. Er wordt verwacht dat je de efficiëntie op de werkvloer weet te verhogen. Ook zul je kosten in acht moeten nemen en deze minimaliseren waar mogelijk. Tenslotte zul je met cliënten in gesprek gaan over product specificaties, hoe de medewerkers
ervoor staan en zul je vaak met managers moeten overleggen.

Deze skills heb jij nodig als technisch bedrijfskundige

Als je een aantal technische bedrijfskunde vacatures hebt gevonden zul je een pakkende motivatiebrief moeten schrijven. Met een krachtige brief zorg je voor een goede indruk. Benoem hierin je sterke vaardigheden, met name de skills die komen kijken bij een functie als technisch bedrijfskundige. Zo is kritisch en analytisch een must binnen deze functie. Jij bent hier om problemen op te lossen, dus maak duidelijk dat je dit kan. Verder is het ook handig als je goed bent in wiskunde. Voor analyses en design is dit namelijk een erg belangrijk onderdeel. 


Als technisch bedrijfskundige sta je in veel contact met mensen. Geef daarom ook duidelijk aan dat jouw communicatieve vaardigheden op een hoog niveau zitten. Benoem je schriftelijke en verbale skills. Je moet duidelijk kunnen vertellen wat je plannen zijn en daarbij het management kunnen overtuigen. Ook luistervaardigheden zijn zeker niet te missen. Het is cruciaal om naar je cliënten te luisteren en hun feedback meenemen in het proces. Bij het reageren op technische bedrijfskunde vacatures vergeten geïnteresseerden dit vaak te benoemen. Speel hierop in en geef aan dat je luistervaardigheden op hoog niveau zitten.

Zo val jij op tussen de rest!

Hoe zorg je er nou voor dat jij opvalt als sollicitant? Als jij aan de gestelde eisen voldoet, dan komt het voornamelijk neer op de manier hoe je het brengt. Zorg dat je overtuigend en zelfverzekerd overkomt bij het sollicitatiegesprek dat je hebt geregeld via WtbE. Ook enthousiasme is vaak een reden voor recruiters om je uit te nodigen voor een gesprek.
Neem dit mee bij het schrijven van je sollicitatiebrief!