Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Nieuw bedrijfje beginnen? Vergeet je dozen niet!

 

Door de invloed van sociale media worden steeds meer mensen op ideeën gebracht om een eigen bedrijf te beginnen. Iedereen leert er zijn of haar passie kennen en krijgt inspiratie om ermee aan de slag te gaan en een eigen product op de markt te brengen. Een eigen webshop beginnen valt daarbij vooral erg in de smaak. Ook het zelf inkopen van bijvoorbeeld kledingstukken of sieraden om deze vervolgens door te verkopen is iets wat veel populariteit gekregen heeft de afgelopen jaren. Hierbij geef je mensen de kans om jouw stijl aan te nemen. 

Ben ik er klaar voor? 

Wat echter nog veel mensen tegenhoudt, is de angst dat het niet goed zal gaan of dat men dingen over het hoofd ziet. Het is allemaal vaak heel erg nieuw, en daarbij is het moeilijk om op de hoogte te zijn van dingen die je allemaal moet regelen van tevoren. We willen je daar graag een handje bij helpen. Je staat er misschien niet meteen bij stil, maar een verzenddoos kopen is bijvoorbeeld zeker iets wat je niet over het hoofd moet zien en ook zeker niet moet onderschatten Je moet er absoluut voor kunnen zorgen dat jouw product in goede staat aankomt bij je klant, zodat diegene optimaal kan genieten van de kwaliteit die je aanlevert. Het zou bijvoorbeeld jammer zijn als dat leuke truitje op een beschadigde manier bij de klant aankomt. Op die manier krijgt jouw nieuwe klant een negatieve associatie met jouw merk en dat is zeker iets wat je voor kunt zijn. 

Kostenbesparend verzenden

Denk hierbij ook zeker na over de producten die je daadwerkelijk zal gaan verzenden. Zijn er misschien producten in je assortiment die een kleinere maat hebben? Dan is het vast interessant om brievenbus doosjes aan te schaffen. Dit werkt kostenbesparend, omdat je jouw kleine producten op de meest energiebesparende manier verzendt. 

De echte V.I.P. beleving

Wanneer je je verzenddozen binnen hebt, kun je gaan nadenken over een manier waarop je jouw klanten een echte V.I.P. beleving geeft. Wat is nou het gevoel dat je wilt bezorgen bij een klant, wanneer diegene het pakketje openmaakt? En hoe ga je dit voor elkaar boksen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuk kaartje of mooi cadeaupapier. Op deze manier zorg je ervoor dat je klanten bindt, en dat ze ook nog eens bij je terugkomen voor een nieuwe aankoop. Heel veel succes gewenst!