Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Met mijn vader klussen aan de auto

Sinds ik een jaar of acht werd, ben ik al geïnteresseerd in auto’s. Mijn vader heeft een echte oldtimer in de garage staan en brengt ook veel weekenden door om deze op te knappen en er goed uit te laten zien. Toen ik acht jaar oud werd, mocht ik voor het eerst echt meehelpen. Voorheen mocht ik vooral de wielen poetsen of stofzuigen. Als ik de buitenkant zou poesten was mijn vader bang dat ik misschien onbewust krassen zou maken in de lak. Dit was ook niet een hele rare gedachte, want als kind laat je nog wel vaak je doekje of spons op de grond vallen en gaat dan door met het poetsen. Maar nadat je doekje of spons op de grond is gevallen zit er vaak viezigheid zoals zand op dat krassen kan veroorzaken. Dit was dus de reden dat ik vooral de wielen schoon mocht maken.

Echt helpen

Maar toen ik acht jaar werd mocht ik dus echt helpen. Dit betekende dat mijn vader mij zelfs liet helpen onder de motorkap. Ik mocht dingen aangeven, vasthouden en zelf een beetje vastdraaien. Ik vond dit fantastisch. Mijn vader had namelijk heel veel geduld en vond het ook leuk om mij dingen uit te leggen. Hij legde mij van alles uit, waarom er een v-snaar in de auto zit, hoe je kan zien of je de olie moet verversen, of de remmen het nog goed doen en nog veel meer. Hier begon dus ook mijn liefde voor auto’s te ontstaan. Ook de jaren daaropvolgend waren mijn vader en ik vaak in de garage te vinden. Vooral de weekenden in het voorjaar vond ik fantastisch. Dan begon de zon te schijnen en konden we de auto uit de garage halen om lekker in het zonnetje aan de auto te klussen. 

Mijn eigen pareltje kopen

Vaak gingen we ook testritjes maken in de zomer. Mijn vader vond het fantastisch om met zijn mooie auto te pronken. En ik op mijn beurt vond het fantastisch om dan naast mijn vader voorin de auto te mogen zitten. Hoe ouder ik werd, hoe meer zin ik kreeg om ook zelf een auto te gaan kopen en het als mijn pareltje te beschouwen. Nadat ik mijn rijbewijs had gehaald ben ik opzoek gegaan naar een tweedehands Volvo. Het duurde even voordat ik de perfecte vond. Achteraf gezien was ik misschien ook iets te kieskeurig, maar ik vond het belangrijk om een auto te hebben waar ik direct verliefd op werd. Gelukkig vond ik die ook na een week of vijf intensief gezocht te hebben. Ik hoop dat ik hier net zo veel liefde in ga steken als mijn vader in zijn auto. Ik heb hier onwijs veel zin in, zaterdag mag ik de auto namelijk ophalen en in onze eigen garage gaan zetten.