Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Maak je tuin klaar voor de lente

Alhoewel het nu nog niet zo lonkt om gezellig buiten te zitten, is het juist nu een goede periode om alvast inspiratie op te doen. Met een tuinset of tuintafel maak je de tuin alvast klaar voor de lente zodat je dan kunt genieten van het eerste lentezonnetje op je gezicht. Afhankelijk van je stijl en het ontwerp van je tuin is er veel keuze in verschillende tuinsets en tuintafels. Aangezien er zo veel keuze is op dit gebied worden in deze blog een aantal kooptips op een rijtje gezet. Lees hieronder snel verder!

Praktische tips voor het aanschaffen van een tuinset

Bij een tuinset is het is eerst handig om na te denken voor hoeveel mensen je deze wilt aanschaffen. Als je vaak mensen uitnodigt om te eten kun je kiezen voor een uitgebreidere set. Vervolgens bepaalt de materiaalkeuze voor een groot deel welke selectie overblijft. Houd je van een natuurlijke stijl? Dan past daar wicker vlechtwerk goed bij maar als je houdt van een strakke uitstraling zou je eens kunnen kijken bij aluminium tuinsets. Wanneer je de tuinset graag buiten wilt laten staan is het handig om te gaan voor de zogeheten ‘all weather’ variant. Daarbij zijn de kussens zo gemaakt dat ze weerbestendig zijn. De laatste keuze is de kleur en ook hierbij is er weer veel keuze.

Tuintafel uitzoeken

Als je al stoelen hebt die nog prima voldoen is het aanschaffen van een tuinset overbodig. Toch kan het soms wel een hele uitdaging zijn om een passende variant te vinden. Vaak kiezen mensen voor het gemak hetzelfde materiaal uit als waarvan de stoel is gemaakt. Dit is sowieso altijd een goede keuze maar het kan juist een speels effect geven om voor een ander soort materiaal in dezelfde kleur te gaan. Als je graag een tafel wilt die makkelijk te onderhouden is en duurzaam is kun je eens nadenken over aluminium of natuursteen. Vind je het leuk om een natuurlijke uitstraling te creëren? Dan is een tuintafel van teakhout een goede optie om te overwegen. Je kunt deze tafels op vele manieren combineren.

Onderhouden van tuinmeubels

Om de tuinmeubels zo goed mogelijk te onderhouden heb je daar producten voor nodig. Vraag om advies zodat je zo lang mogelijk plezier hebt van je tuinset.