Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Waar let u op bij de aanschaf van een scootmobiel?

U bent toe aan een nieuwe scootmobiel? Vandaag de dag heeft u de keuze uit een ruim assortiment scootmobielen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Dat is uiteraard heel prettig, maar waar let u op bij de aanschaf van een scootmobiel? Zoveel keuze maakt een beslissing namelijk best moeilijk. Wij helpen u hier graag bij en geven u een aantal tips.

Het aantal wielen

U heeft bij een scootmobiel de keuze uit 3 of 4 wielen. Hoewel sommige mensen denken dat een scootmobiel met vier wielen stabieler is dan een uitvoering met drie wielen is dit niet waar. Ze zijn beide even stabiel. Wat wel verschilt is de wendbaarheid. Een uitvoering met drie wielen is wendbaarder door de kleinere draaicirkel. Het is raadzaam om vooraf te bedenken waarvoor de scootmobiel het meest gebruikt wordt en waar u deze wilt parkeren. Is er sprake van minimale ruimte, dan adviseren wij vaak een scootmobiel met drie wielen.

Zitcomfort

Legt u lange afstanden af met uw scootmobiel? Een comfortabele zitting is van groot belang in dit geval. Het beste is om naar een winkel te gaan en diverse zittingen uit te proberen. Op deze manier weet u exact wat een prettige houding voor u is. Daarnaast is een proefrit ook erg handig. Hierdoor ervaart u de zitting en de vering van de scootmobiel het beste.

Afstand en snelheid

Een van de belangrijkste punten zijn de afstand die er af wordt gelegd met de scootmobiel en de gewenste snelheid. De een gebruikt de scootmobiel het meest voor de dagelijkse boodschappen en korte ritjes en de ander legt er lange afstanden mee af. Er zijn veel verschillende modellen met ieder hun eigen bereik. Denk daarom goed na over de afstanden die u aflegt met uw scootmobiel. Gebruik u de scootmobiel vaak voor lange afstanden? Een exemplaar met een wat hogere snelheid is i dat geval handig.

Opvouwbare en vaste scootmobielen

Bent u van plan uw scootmobiel ook mee te nemen in de trein of auto of beschikt u niet over veel ruimte om de scootmobiel op te bergen? Een opvouwbare scootmobiel biedt in dat geval uitkomst. Let er wel op dat deze scootmobiel minder bereik hebben dan vaste scootmobielen en daardoor minder geschikt zijn voor langere afstanden. Een vaste scootmobiel heeft weer meer bereik, maar is lastig mee te nemen.

Indien u goed nadenkt over de bovenstaande punten zal de aanschaf van een scootmobiel wat gemakkelijker zijn. Vind u het alsnog lastig een keuze te maken? Vraag onze gespecialiseerde medewerkers gerust om hulp!