Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Kunnen zzp’ers ook een financial lease nemen?

Je denkt na om eindelijk voor jezelf te beginnen. Dit kan veel redenen hebben eindelijk je eigen tijden bepalen, je eigen beleid en iets voor jezelf willen opbouwen. Er zijn veel manieren waarop je voor je zelf kan gaan werken. Veel mensen zullen kiezen voor het beginnen van een eigen onderneming. Dit kan in verschillende vormen denk aan een eenmanszaak, vennootschap of maatschap. Maar er zijn ook veel mensen die er geen onderneming aan willen verbinden. Deze mensen zouden graag meer vrijheid willen en voor zichzelf willen beginnen maar ambiëren geen onderneming. De zzp constructie kan hierbij een goede optie zijn. Als zzp´er heb je geen eigen onderneming maar ben je wel eigen baas. Je verhuurt je diensten aan opdrachtgevers.

Financiering zzp’ers

Net zoals een onderneming zal je misschien graag een financiering willen om je positie als zzp’er te financieren. Maar wat zijn de opties voor zzp’ers op het gebied van financiering? De bekendste optie is waarschijnlijk de bank. Wanneer je een onderneming opstart zal je vaak je vaak naar de bank gaan voor financieringsopties. Als zzp’er is deze mogelijkheid er natuurlijk ook. Wanneer je de bank kan laten zien, dat je de financiering kan terug betalen, zal je ook als zzp’er een financiering kunnen krijgen. Wat kan helpen bij het geven van zekerheid aan de bank is het afsluiten van een financiering verzekering. Op deze manier heeft de verlener zekerheid dat het terug wordt betaald. Een andere goede optie is een financial lease zzp.

Wat is een financial lease?

Een financial lease kan een makkelijk optie zijn voor zzp’ers om een financiering te krijgen. Maar wat is een financial lease eigenlijk? Het is natuurlijk een leasevorm, maar wat is een leasevorm? Het is een vorm van een lening. De verlener koopt een goed of zaak op, dit goed wordt vervolgens voor een bepaalde termijn en tegen een vergoeding aan de persoon die leent ter beschikking gesteld. Wat is de financial leasing, bij deze vorm is degene die de lease verstrekt, de juridisch eigenaar terwijl degene die een bepaald bedrag wilt lease het genot van de lening. Deze financiering is uitermate geschikt voor het kopen van bedrijfsmiddelen zoals auto’s of computers. Het kan dus een geschikt starters bedrag vormen.

Wat zijn de beste investeringen?

Als beginnend zzp’er zijn er heel veel investeringsopties. Het kan moeilijk zijn om te bepalen wat belangrijke zaken zijn en wat niet. Natuurlijk kan iedereen zich een duidelijk beeld maken van bepaalde dingen die je nodig kan hebben bij het verrichten van diensten. Wat zijn de belangrijkste zaken? Wat belangrijk zal zijn, hangt af van de dienst die je aanbiedt. Bepaalde diensten hebben bijvoorbeeld een bedrijfswagen of auto nodig. Denk aan bouw diensten. Andere dingen die je nodig kan hebben zijn bijvoorbeeld computers, laptops, tablets of een bepaald soort smartphone. Bepaalde software kan ook nodig zijn. Denk aan programma’s voor grafische ontwerpen of programma’s die facturen of berekeningen maken. De belangrijkste dingen waarvoor je een financiering kan aanvragen zijn dingen die je nodig hebt bij de uitoefening van je dienst. Secundaire zaken zoals reclame kunnen ook belangrijk zijn. Een deel van de financiering kan je hiervoor gebruiken, denk aan lokale kranten of media.