Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Koffiebekers zijn perfecte reclamedragers!

Wegwerpbekers worden veel gebruikt als drager van reclame. Met Koffiebekers breng je namelijk heel gemakkelijk een boodschap over naar jouw bezoekers, klanten of collega’s. Veel bedrijven kunnen een print, logo of tekst op bekers aanbrengen. Hiervoor zijn diverse technieken beschikbaar, zoals flexo-, offsetprint en het populaire digitale druk. En eenmaal gedrukt kunnen ze worden ingezet op tal van plekken. Bij koffiebars, in bedrijfskantines, op beurzen, maar ook tijdens sport- en bedrijfsevenementen. Een koffiebeker met bedrukking laat zich ook prima On-the Go presenteren. Maar dan wel met z’n handig kunststof deksel, zodat er onderweg niet gemorst wordt. Deze deksels zijn voorzien van en handige opening, van waaruit eenvoudig gedronken kan worden. Modellen die bedoeld zijn voor hete dranken worden ook wel dubbelwandig uitgevoerd. Dit vergemakkelijkt het beetpakken omdat de buitenwand koeler blijft en de inhoud nog veel langer heet blijft.

Nog sneller reageren op marktvraag

Het succes van bedrukte koffiebekers zit ‘m in een aantal feiten. Snel kunnen reageren op de vraag wordt steeds belangrijker. Klanten zijn niet meer gewend om 12 weken te wachten tot een bestelling binnenkomt. Productie zal steeds vaker dichtbij de klant plaats gaan vinden, ook vanuit het oogpunt van milieu. Hoe minder transportbewegingen, hoe beter. De standaard levertijd voor het bedrukken van koffiebekers ligt op dit moment rond de 7 (werk)dagen. Feit is wel, hoe meer geduld, hoe lager de prijs. De leversnelheid zal zeker de komende jaren nog verder worden opgevoerd. Door nieuwe, zeer efficiënte productiemethodes kunnen koffiebekers nog sneller gevormd en gedrukt worden, zeker als het ontwerp ook online door de klant kan worden goedgekeurd. Het artwork van de klant wordt tegenwoordig vooraf al goed weergeven in een 3D-conische vorm, zodat je direct kunt bepalen of het artwork juist is. Wij verwachten dat – mede als gevolg van de technische ontwikkelingen – de komende jaren de bedrukte koffiebekers steeds sneller worden geleverd. Denk daarbij aan standaard levertijden van 3 tot 5 werkdagen. Door met name de ontwikkeling van digitale druk worden niet alleen de lead-times steeds korter, maar ook de gemiddelde hoeveelheid bekers per bestelling wordt steeds lager.

Kartonnen Koffiebekers en het milieu

Mooi gedrukte koffiebekertjes met eigen bedrukking zijn een aanwinst voor bedrijven en verenigingen. Koffiebekers van goede kwaliteit, met zo’n hittebestendige coating laag. Per jaar gaan er heel wat koffiebekers door. Neem nou een gemiddeld kantoor, waar 20 personen werkzaam zijn. Er worden toch al gauw zo’n 1.000 bekers/kopjes koffie gezet. Hoe is dat trouwens bij jou geregeld. Gebruiken jullie kartonnen of plastic koffiebekers of mokken? En wat is eigenlijk milieuvriendelijker? Een ding blijkt inmiddels wel uit verschillende onderzoeken, het gebruik van een mok die in de vaatwasser wordt gereinigd is niet milieuvriendelijker. Online zijn hierover diverse rapporten te vinden. Wat trouwens ook een goede tip is, dat je de bekers van karton of plastic niet na het eerste gebruik gelijk weggooit. Dat is vaak niet nodig en dus zonde. Maar je je zou ook opzoek kunnen gaan naar milieuvriendelijker koffiebekers, bijvoorbeeld met PLA coating. Steeds meer fabrikanten werken aan milieuvriendelijke oplossingen, zal de nieuwe ReCups van KoffiebekerDirect.

Nieuw: reCups: duurzame koffiebebekers met bedrukking

Wil je liever duurzame koffiebekers met eigen bedrukking, die kunnen worden gerecycled via de normale papierrecycling systemen, kies dan voor de reCups serie van KoffiebekerDirect. Dankzij een unieke binnenlaag, gemaakt van earthcoating® zijn deze bekers bijna vergelijkbaar met ongecoate bekers. Ze kunnen gewoon bij het oud papier of in de kartonafvalcontainer en vervolgens worden gerecycled tot kartonpulp.

Geschat wordt dat er jaarlijks zo’n miljard papieren koffiebekers op Nederlandse stortplaatsen terechtkomen. Dat zijn dan meestal traditionele papieren bekers met een PE (polyethyleen) voering (dus van olie). Deze bekers kunnen niet verwerkt worden in de standaard recyclingprocessen. Er zijn inmiddels wel technieken die deze coating kunnen verwijderen, maar toch blijft dit proces erg kostbaar. De ReCups koffiebekers zijn onder meer leverbaar door KoffiebekerDirect en kunnen dus wel volledig worden verwerkt in de traditionele recyclingsystemen. De milieuvriendelijke coating ontstaat door een low-cost calciumcarbonaat te mengen met polyolefinehars. Deze nieuwe generatie duurzame koffiebekers voldoen aan de EU-specificaties. Door de unieke binnenkant van de beker met earthcoating® voering (coating) wordt tot 60% minder plastic gebruikt. Hierdoor kunnen de bekers gewoon tot pulp worden verwerkt.