Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Koffie drinken in Breda: dit moet je weten

BEYERS MOKA BONEN, 1KG

We houden allemaal wel van een lekker bakkie pleur. Dat wil zeggen: veel van ons houden van een kop koffie. Koffie drinken gebeurt letterlijk al honderden jaren, ook in Nederland. 

Koffie in Breda zoeken is een goed idee als je een keertje in die stad bent. Wist je namelijk dat Breda een aantal van de leukste koffietentjes van het land heeft? Dit moet je weten als je koffie gaat drinken in Breda. 

bonen kopen

Hippe tentjes

Breda is een jonge en hippe stad. Dat betekent dat ze veel van de trends in de Randstad overnemen en op hun eigen manier toepassen. Dat geldt voor kledingwinkels, eten maar ook koffie. Je kunt er namelijk allerlei leuke hippe koffietentjes vinden waar ze niet alleen normale koffie maken maar ook allerlei hippe varianten met bijvoorbeeld extra melkschuim, vanille erdoorheen of sojamelk. Breda is minstens zo hip als andere grote steden en dus kun je ook daar terecht voor een heerlijke kop moderne koffie.

JAVA LA ESPERANZA FAIRTRADE

Gouden oude

Vind jij al die moderne koffie een beetje aanstellerig? Heb je helemaal geen zin in vanille in je koffie en vind je die maten allemaal veel te groot? Ook voor gewoon, goede, traditionele koffie kun je in Breda terecht. Een lekkere bak koffie zoals het hoort: zwart en sterk. Vaak vind je dit soort koffietentjes ook gewoon in het centrum maar ook langs de randen in kleinere bruine cafés is het heerlijk vertoeven met een goede kop koffie en wellicht een koekje erbij. We zijn toch in Nederland immers!