Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Je riool renoveren

Wanneer een rioolbuis breekt, stroomt het vuil in je tuin en sijpelt het door je gazon. Je zult vochtige plekken in de tuin zien die er niet zouden moeten zijn en ze zullen een vieze riool geur afgeven. Je kunt direct een loodgieter bellen en hen laten zien waar de plekken zijn en zij zullen je vertellen wat het probleem is en wat je moet doen. Nare geuren zullen je huis vullen wanneer de rioollucht in de verkeerde richting door de pijpen wordt geperst als gevolg van verstoppingen in het riool. Een vieze geur die uit het riool lekt kan erg storend zijn. Dit is een indicatie dat je een rioolrenovatie nodig hebt.

Afvoerproblemen

Een enkele trage afvoer geeft aan dat er een verstopping in de afvoerleiding zit. Je kunt een zuiger gebruiken om dit te verhelpen, maar bel een loodgieter voor het reinigen van de afvoer als dat niet werkt. Wanneer je afvoeren traag zijn, duidt dit op een probleem dieper in het afvoersysteem of in de rioolleiding. Als je een loodgieter belt, kun je erachter komen wat er aan de hand is. Ook kunnen zij een rioolrenovatie doen als blijkt dat het riool de oorzaak van het probleem is.

Verandering waterstanden

Op sommige dagen zijn de toiletpotten helemaal gevuld en op andere dagen is het bijna leeg. Negeer dit alstublieft niet, want het is een waarschuwing dat de rioolleiding onregelmatig loopt. De toiletten op de eerste verdieping van je huis worden vaak eerder aangetast dan de andere afvoeren. Je afvoeren vertragen als er verstoppingen in je rioleringssysteem zijn. De verstopping zal de waterstroom in je huis niet volledig stoppen, maar vertragen. Het kan enkele minuten duren voordat de afvoer van je douche of gootsteen helemaal leeg is. Dit lijkt misschien geen groot probleem, maar de riolering kan hier de bron van zijn. Het overtollige water uit een beschadigde afvoer trekt vochtminnende insecten naar je huis.

Rioolleiding vervangen

Mogelijk ontdek je enkele tekenen van problemen in je riool. Dit hoeft misschien niet te worden vervangen, maar als je aanwijzingen ziet voor een ernstig rioolprobleem, is het beste wat je kunt doen een loodgieter bellen. Hoe langer je wacht om contact op te nemen met deze professionals, hoe erger het probleem wordt. Afvoer verstoppingen, slechte afvoer en gorgelen zijn allemaal symptomen van rioolproblemen. Een slechte geur die uit je riolering of plassen in je tuin komt, kan ook een teken zijn van een probleem in je rioleringssysteem. Je kunt contact opnemen met een loodgieter om u te helpen begrijpen wat het probleem is. Je bent je misschien bewust van de moeilijkheden die soms tot problemen met de riolering kunnen leiden. Misschien heb je je kind wel eens speelgoed zien doorspoelen op het toilet. Dit kan problemen veroorzaken. Je merkt misschien ook een verandering in de temperatuur. Door temperatuur verschuivingen kunnen breuken in het rioolstelsel ontstaan. Vraag een deskundige om je rioolleiding te onderzoeken voordat je schade uitsluit. Je loodgieter is degene die bepaalt of er schade is en hoe deze verholpen kan worden.

.