Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Is een PMU opleiding iets voor jou?

Werk jij als schoonheidsspecialiste, als visagist of als een andere professional op dit vlak? Dan is een PMU opleiding misschien wel net iets voor jou! Het is altijd belangrijk om jezelf uit te blijven dagen en om behandelingen aan te bieden waar jou klanten op zitten te wachten. Door het volgen van een PMU opleiding kun jij jouw aanbod flink uitbreiden! Dat maakt jouw salon voor velen nog aantrekkelijker om voor te kiezen en het kan jou ook zeker nieuwe klanten opleveren. Het is daarom echt de moeite waard om eens te kijken naar de mogelijkheden en jezelf te vragen of dit iets is voor jou.

Wat leer je tijdens PMU opleiding?

Voor sommige mensen zal deze afkorting misschien bekend zijn, maar voor de meeste mensen zal het onduidelijk zijn wat een PMU opleiding inhoudt. Deze afkorting staat voor:

  • permanente
  • make
  • up

We kennen allemaal natuurlijk wel het gebruik van gewone make-up, maar wat wordt er nu bedoeld als het gaat over permanente make-up? Eigenlijk gaat het dan om een soort vorm van tatoeëren, maar dan op plekken waar jij je normaal gesproken zou opmaken. Er zijn verschillende redenen waarom mensen hier voor zouden willen kiezen. Sommige mensen hebben van zichzelf bijvoorbeeld weinig wenkbrauwharen of deze hebben een heel lichte kleur. In de PMU opleiding wordt er veel aandacht besteed aan het creëren van wenkbrauwen, aangezien hier de meeste vraag naar is. Dit is niet verwonderlijk, wenkbrauwen bepalen sterk onze uitstraling. Zijn deze nagenoeg afwezig, door weinig haren of een lichte kleur, dan zorgt dit voor weinig uitdrukking in het gezicht. Iedere dag opnieuw ze intekenen met een wenkbrauwpotlood is een klusje waar niet iedereen zin in heeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen juist hier graag permanente make-up aan laten brengen. In de PMU opleiding leer je hoe je dit moet doen!

Nouveau Contour

Maar er zijn natuurlijk nog meer behandelingen mogelijk en ook deze leer je tijdens een PMU opleiding. Zo kun je leren om een permanente eyeliner aan te brengen, maar ook het omlijnen van de lippen behoort tot de mogelijkheden. Dit zijn immers de soorten make-up die mensen het meest aanbrengen. Door dit permanent te maken, hoeft er niet iedere dag opnieuw gewerkt te worden met wenkbrauwpotloden, lippotloden en eyeliners. Met permanente make-up kan bovendien de vorm iets veranderd worden, hoewel de mogelijkheden beperkt zijn wil je het natuurlijk laten ogen. Lijkt het jou leuk om ook permante make-up aan te kunnen brengen? Volg dan een PMU opleiding bij Nouveau Contour. Bij dit instituut leer je alle fijne kneepjes van het vak. Zij werken volgens de laatste inzichten en altijd met de nieuwste technieken, zodat je alles perfect onder de knie krijgt. Je kunt bij hen niet alleen terecht voor een basistraining, zij bieden ook focus classes en refresh classes aan. Daarnaast kun je bij Nouveau Contour ook terecht voor master classes, waarbij jij bijvoorbeeld een extra training krijgt op het gebied van wenkbrauwen, dermapigmentatie of digital blading. Nouveau Contour is dan ook hét instituut om naar toe te gaan als je een PMU opleiding wilt doen!