Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Internet en zakelijke mobiele telefonie voor bedrijven wordt steeds populairder

Ben je ondernemer en werk je zelfstandig of heb je een heel team onder je? Dan is het belangrijk dat jij en de rest van het personeel een goede en snelle internetverbinding hebben. Daarnaast kan het handig zijn om zakelijke mobiele telefonie te regelen. Dit voorkomt dat jij en je personeel met je privé smartphone moeten werken. De reden om voor zakelijk internet en telefonie te kiezen, kun je in deze blog teruglezen. Op deze pagina lees je waarom bedrijven liever voor zakelijk internet kiezen en wanneer het handig is om ook zakelijke mobiele telefonie aan te schaffen.

Waarom is zakelijk internet voor bedrijven zo interessant?

Internet voor bedrijven is een stuk handiger dan wanneer je voor een reguliere internetverbinding voor je bedrijf kiest. Zakelijk internet is namelijk veel sneller, omdat er op dat moment vaak een verbinding via glasvezel wordt aangelegd. Als je met zware bewerkingsprogramma’s of software werkt, wil je natuurlijk geen vertragingen in je verbinding hebben. Vandaar dat het ook belangrijk is om met de snelheid van het zakelijke internet rekening te houden. Verder is het logisch dat je van een betrouwbare verbinding gebruik wil maken. Als bedrijf zijnde is het belangrijk om 24/7 online te zijn. Dan kunnen klanten je beter bereiken en zal de klanttevredenheid toenemen.

Wanneer kun je beter voor zakelijke mobiele telefonie kiezen?

Zakelijke mobiele telefonie heeft een aantal interessante voordelen voor ondernemers en personeelsleden. Allereerst kan de balans tussen werk en privé een stuk makkelijker behouden worden, als je een aparte werk en privé telefoon bereikt. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de werktelefoon op je werk achter te laten, zodat je er in de avonden of weekenden niet meer mee bezig bent. Dit zorgt voor meer rust en een duidelijke scheidslijn tussen beide. Verder hoef je klanten nooit je privé telefoonnummer te geven als je ook een zakelijke mobiel tot je beschikking hebt. Je zou de vaste telefoon zelfs naar je zakelijke mobiel kunnen laten doorschakelen. Dit zorgt ervoor dat je zelfs onderweg bereikbaar bent voor klanten.

Je kunt de kosten voor zakelijke mobiele telefonie daarnaast afschrijven van de winst die je onderneming maakt. De btw-kosten kun je tijdens de aangifte omzetbelasting doorgeven. Op die manier is zakelijke mobiele telefonie ook nog eens een stuk voordeliger! Kies ervoor om de zakelijke smartphones te verzekeren, zodat je bij schade of diefstal gewoon een nieuwe opgestuurd krijgt.