Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Innovatieve en efficiënte ventilatiesystemen met een warmte terugwin installatie

warmte terugwin installatie

Ventilatie is een belangrijk onderdeel van elk gebouw, omdat het zorgt voor een gezonde luchtkwaliteit binnen. Ventilatiesystemen zorgen ervoor dat verse lucht van buiten het gebouw binnenkomt en vervuilde lucht naar buiten wordt geleid. Dit is belangrijk om te voorkomen dat er te veel vocht en schadelijke stoffen in de lucht aanwezig zijn. Een van de efficiëntste toepassingen onder ventilatiesystemen is een warmte terugwin installatie (WTW). Dit systeem zorgt ervoor dat warme lucht die wordt afgevoerd, gerecycled wordt en gebruikt om het gebouw te verwarmen. Hierdoor bespaar je niet alleen energie, maar ook geld.

warmte terugwin installatie

Wat is een WTW-unit?

WTW-systemen zijn ontworpen om de warmte-energie die wordt afgevoerd uit het gebouw, terug te winnen en te gebruiken om het gebouw te verwarmen. Dit systeem werkt door lucht van buiten het gebouw in te zuigen en door een warmtewisselaar te blazen, waardoor de warme lucht wordt gerecycled en weer gebruikt. Ventilatie en WTW-systemen zijn ontworpen om samen te werken en elkaar aan te vullen. De WTW-installatie gebruikt de warme lucht die door de ventilatie wordt afgevoerd, om de lucht in het gebouw op temperatuur te houden. Dit betekent dat je minder energie hoeft te gebruiken om het gebouw te verwarmen, wat weer leidt tot lagere energiekosten.

Een gezond ventilatiesysteem voor een gezonde omgeving

Het is belangrijk om te weten dat ventilatie- en WTW-systemen onderhoud nodig hebben om optimaal te functioneren. Regelmatig onderhoud, zoals het vervangen van filters en het reinigen van de warmtewisselaar, zorgt ervoor dat de systemen efficiënt blijven werken en bespaart je op de lange termijn geld. Ventilatie en WTW-systemen zijn dus niet alleen belangrijk voor de gezondheid en het comfort van de bewoners van een gebouw, maar ook voor de energie-efficiëntie en het besparen van geld. Als je op zoek bent naar manieren om je energiekosten te verlagen en een gezonde en comfortabele binnenlucht te behouden, dan is een WTW-systeem een goede keuze!