Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Hoe kun je omgaan met een tekort aan ruimte bij je bedrijf? 

Er zijn veel verschillende problemen waar je als eigenaar of leidinggevende bij een bedrijf mee te maken kunt krijgen. Daarom is het van belang dat je altijd scherp bent en goed nadenkt over wat je allemaal kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de problemen van de toekomst. Het is vooral van belang dat je zo snel mogelijk op een goede manier handelt wanneer je te maken krijgt met een probleem. Er zijn veel verschillende manieren waarop je dan kunt handelen, dit is natuurlijk vooral afhankelijk van wat voor probleem je hebt. 

Als je te maken krijgt met een probleem of een situatie die mogelijk uit kan lopen op een probleem, is het zaak om goed na te denken over wat je hier aan kunt doen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je te maken krijgt met een tekort aan ruimte. Het is dan lastig om dit op de korte termijn op te lossen. Dat heeft verschillende redenen. Vaak kun je niet zomaar meer ruimte in je huidige bedrijfspand krijgen. Daarom zul je in de meeste gevallen op zoek moeten naar een andere oplossing. Wat je dan kunt doen, is vooral afhankelijk van wat voor ruimte je nodig hebt. 

Ruimte in je magazijn nodig?

Wanneer je vooral een tekort hebt aan ruimte om spullen op te slaan en te transporteren, is het van belang dat je goed nadenkt over wat je kunt doen om dit op te lossen. Het is dan in de meeste gevallen noodzakelijk om op zoek te gaan naar een oplossing die buiten je eigen bedrijf is. Zo kun je bijvoorbeeld een opslag huren Den Haag om hier spullen van je bedrijf in op te slaan. Dat kan een zeer goede oplossing zijn aangezien het huren van opslagruimte voor enkele jaren vaak niet in verhouding staat tot het bedrag wat je moet betalen wanneer je een aanbouw laat doen aan je bedrijfspand. Als je ook hulp nodig hebt met het vervoeren van spullen van je bedrijf of klanten, kun je gebruik maken van de diensten van een fulfilment center.

Extra kantoorruimte nodig?

Het kan ook zo zijn dat je juist ruimte voor meer personeelsleden nodig hebt. Als dit het geval is, kan het een goed idee zijn om eens te kijken naar de mogelijkheden voor het huren van een extra pand. Je hoeft dan niet direct een groot pand te huren, er zijn ook genoeg kleine kantoren die je op korte termijn kunt gebruiken. Het is dan wel van belang dat je een goede manier bedenkt om werknemers op een andere locatie te laten werken.