Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Hoe kun je energie besparen?

De energiekosten rijzen momenteel de pan uit en daar hebben veel Nederlanders last van. Sommige mensen met slecht geïsoleerde woningen betalen soms wel meer dan duizend euro per maand en inmiddels is het zelfs duurder om een elektrische auto te rijden dan een brandstof auto. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om zelf zoveel mogelijk energie op te wekken, maar ook om meer energie te besparen. Het besparen van energie kan ervoor zorgen dat je minder afhankelijk bent van de energiemaatschappij, maar ook minder geld kwijt zult zijn aan energiekosten. Het besparen op energie kun je op verschillende manieren doen. Welke manieren dat zijn, vind je dan ook in dit artikel. 

 

Isoleer de volledige woning 

Mocht je in een oude woning wonen, dan is de kans zeer groot dat je honderden euro’s aan energiekosten kwijt bent en dat is erg veel geld. Dat heeft ermee te maken dat oude woningen slecht zijn geïsoleerd en er veel warmte verdwijnt. Door je woning te isoleren, kan de warmte niet meer ontsnappen en hoef je minder fossiele brandstoffen te verbruiken om je woning warm te houden. Dit zorgt er dus voor dat het langer warm blijft, maar ook dat je maandelijks minder hoeft te betalen aan de energiemaatschappij. Houd er wel rekening mee dat het isoleren van de volledige woning een flinke investering is. Vaak ben je hier al duizenden euro’s voor kwijt, maar de investering zal zich binnen enkele jaren terugbetalen. 

 

Breng radiatorfolie aan 

Als je de verwarming van je huis aanzet, dan wordt de warmte vrijgegeven door de radiatoren die er in je woning hangen. Hierdoor wordt elke woning dus lekker verwarmd en dat is natuurlijk fijn, maar wist je wel dat radiatoren eigenlijk verkeerd ontworpen zijn? Ja dat lees je inderdaad goed. Dit heeft ermee te maken dat radiatoren beiden kanten van de radiator verwarmen. Je radiator hangt tegen de muur en erg veel warmte wordt dus opgenomen door de muur. Dit is natuurlijk erg zonde en daarom kun je het beste radiatorfolie aanbrengen aan de achterzijde van de radiator. Radiatorfolie weerkaatst de warmte en zorgt ervoor dat de muur zo min mogelijk warmte kan opnemen.

 

Ga voor elektrisch 

Tegenwoordig maken steeds meer woningen gebruik van elektriciteit en dat is een verstandige keuze. Het is niet alleen beter voor onze prachtige wereld, maar ook kun je hiermee erg veel geld besparen, vooral als je er ook voor kiest om zonnepanelen aan te schaffen.