Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Hoe kan je je huis verhuren aan expats?

Je moet je eerst afvragen of verhuurder zijn een last is die je kunt dragen als je overweegt te verhuren aan expats. De voordelen van het verhuren van je huis zijn grenzeloos. Dit omvat de mogelijkheid om huurgeld te verdienen. Het zijn van een huisbaas voegt nog een verplichting toe aan je leven en het is realistisch om te verwachten dat dingen niet altijd gaan zoals gepland. Je moet reparaties en onderhoud bijhouden en huur innen. Je moet ook meer betalen voor de verzekering van de huurder en je moet de huishoudelijke vaardigheden van je huurder controleren. Daarnaast moet je je eigendom af en toe bezoeken om er zeker van te zijn dat het in goede staat verkeert.

Voorbereidingen

Je kunt het huis waarschijnlijk niet verhuren als de aangeboden prijs laag is. Huurders zijn in deze tijd attenter en kieskeuriger omdat er veel huurwoningen beschikbaar zijn. Bereid je huis voor op de nieuwe huurder door het goed schoon te maken en ervoor te zorgen dat alle apparaten in uitstekende staat verkeren. Als je besluit een klein deel van je huis als kamer te verhuren, zorg er dan voor dat het geïsoleerd is van de rest van je huis. Je moet opwegen tegen de voor- en nadelen van het verhuren van je woning. Dit kan een grote verantwoordelijkheid zijn en je moet weten hoe je het goed kunt prijzen. Je moet ook weten hoe je je huis moet neerzetten op de markt om huurders aan te trekken.

Screening van je huurders

Ga op zoek naar een huurder zodra je woning bezichtigd kan worden. Kies een huurder met uiterste voorzichtigheid. Je moet op deze persoon of deze personen kunnen rekenen om de huur op tijd te betalen en de staat van je woning op peil te houden. Vergeet niet referenties te verzamelen en de kredietgeschiedenis van je potentiële huurders te onderzoeken. Je moet ook veiligheidsmaatregelen nemen bij het screenen van een huurder, vooral als ze een vreemde zijn. Vraag een borgsom aan en werk een afbetalingsplan uit zodra je de juiste huurder hebt gevonden.