Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Hoe een moodboard een grote hulp kan zijn voor je interieur.

Het combineren van meubels is heel erg lastig. Vaak sluiten de stijl en kleuren toch niet zo mooi op elkaar aan als je had gedacht. Dat is jammer, want nu heb je de meubels al in huis of je moet de gekochte meubels weer terugbrengen. Kortom, dat vergt hartstikke veel tijd en moeite. Daarbij: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Heb je al wel eens gedacht aan een moodboard? Je kunt uiteraard gelijk beginnen met kiezen voor je interieur en direct aan de slag gaan. Je schaft een mooie hoekbanken aan, wat accessoires die je aanspreken en klaar is kees zou je denken. Maar ja, dan kom je weer bij hetzelfde probleem uit: het is het uiteindelijk nét niet. Daarom kun je beter een moodboard maken, want doordat je de kleuren en stijlen zo overzichtelijk hebt op één board, kan ik je garanderen dat een miskoop doen verleden tijd is. Maar wat is een moodboard eigenlijk en wat kun je er precies mee? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Wat is een moodboard?

Misschien heb je al wel eens van een moodboard gehoord, misschien ook niet. Hoe dan ook, een moodboard is eigenlijk niks meer of minder dan een visueel hulpmiddel dat ervoor zorgt dat jij een impressie krijgt van jouw gewenste interieur. Bovendien helpt het je om een goed beeld te vormen van het uiteindelijke resultaat. Een soort dagplanner, maar dan een overzicht voor je interieur. Zo heb je in slecht één beeld een duidelijk overzicht van de stijl, sfeer, kleuren en materialen van je interieur. Heel erg handig, zo zul je ook geen impulsaankopen meer doen. Je koopt niet zomaar blauwe relax fauteuils als je van plan bent om de kamer is een groene stijl te maken. Kortom, een moodboard helpt jou om makkelijker beslissingen te maken op basis van jouw gewenste interieur. 

Hoe kan ik een moodboard maken?

Een moodboard is heel erg veelzijdig, want je kunt het namelijk op verschillende manieren maken. Zo kun je bijvoorbeeld een moodboard in elkaar zetten die volledig geknipt en geplakt is. Lekker in tijdschriften knippen en plakken, net zoals vroeger. Je kunt allerlei leuke, aansprekende afbeeldingen verzamelen uit verschillende woonschriften. Dit kan echter best lastig zijn, omdat je wel wat tijd kwijt bent aan het zoeken van afbeeldingen die qua stijl en sfeer op elkaar aansluiten, maar mocht je wat tijd hebben en vind je het leuk, is het zeker een aanrader. Wat je ook kunt doen is gebruikt maken van een prikbord of een magneetbord. Het voordeel hiervan is dat je de afbeeldingen kunt wisselen en zo verschillende stijlen en sferen uitproberen. 

Mocht je liever een moodboard online maken, dan is dat natuurlijk ook een prima optie! Als je wat inspiratie nodig hebt, kun je altijd rondneuzen op Pinterest. Wist je dat Pinterest jou ook de mogelijkheid biedt om een map aan te leggen op je computer waar je beelden op kunt slaan? Het handige hiervan is dat je deze opgeslagen beelden heel makkelijk in een online collage kunt verwerken. Leuk toch? Zoals je ziet is er wat betreft een moodboard voor ieders wat wils en hopelijk is je ook duidelijk waarom een moodboard een grote hulp kan zijn voor je interieur.