Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Hoe een Instagram-account beveiligen?

Heb je ooit een onaangename situatie meegemaakt waarbij een vreemde inlogde op je account? Of misschien heeft je vriend het wel eens meegemaakt en ben je op zoek naar effectieve manieren om je ertegen te beschermen? Dus ik ga te hulp en presenteer een lijst met dingen die je moet doen om de veiligheid van je Instagram beheer te garanderen – zowel privé als zakelijk.

Als je sociale media gebruikt , is het een absolute must-have. Wat bedoel ik met het schrijven van een sterk wachtwoord? Welnu, het moet zowel hoofdletters als kleine letters, cijfers en ook speciale tekens bevatten (bijvoorbeeld?,!). Het is ook het beste als het niets specifieks betekent. Bijvoorbeeld het wachtwoord: MaJa12! misschien niet zo’n goede keuze. Maar na het omdraaien van deze volgorde en het toevoegen van een paar andere willekeurige letters en cijfers, zal het veel beter zijn

Zorg er ook voor dat je wachtwoord veilig is, zodat het niet in verkeerde handen kan vallen. Schrijf je wachtwoorden dus niet op willekeurige plaatsen. Een betere keuze zijn onder andere speciale tools voor het veilig opslaan van dit soort gegevens, zoals LastPass. De sleutel tot een veilig account is ook het regelmatig wijzigen van jow wachtwoord, bij voorkeur één keer per maand.

Het op één na belangrijkste is tweefactorauthenticatie

Waar gaat het over? Het is gewoon een twee-factor login. Wanneer je inlogt op uw account, moet je in de tweede stap een speciale applicatie gebruiken of er komt een speciale code naar uw telefoonnummer. Je moet deze invoeren om het hele inlogproces te voltooien.

Als je bijvoorbeeld een externe tool voor postplanning, analyses enz. of je hebt je Instagram beheer account gekoppeld aan een ander account (bijvoorbeeld op Tinder), maar je hebt deze applicaties niet langer nodig, het is de moeite waard om ze los te koppelen van je profiel

Het is essentieel dat de apps die je aan je account koppelt, door Instagram beheer zelf zijn geautoriseerd! Anders brengt je jouw account in gevaar en onaangename situaties. Bovendien is het gebruik van bijvoorbeeld applicaties die kunstmatige automatisering van activiteiten bevatten (bijv. bots) ook in strijd met de regelgeving van Instagram beheer, wat in de toekomst kan leiden tot verschillende soorten beperkingen die aan jouw account worden opgelegd.