Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Het vermijden van gezondheidsrisico’s

zit-sta-bureau

Vaak zie je nu dat een collega misschien e-mails ophaalt aan de loopband van het kantoor, terwijl een ander rapporten uitschakelt aan hun Zit-sta bureau. Men stapt nu vaak over naar dit soort bureaus omdat ze het risico op hartaandoeningen, obesitas en rug- en nekpijn heel erg verlagen. Verscheidene studies hebben veel verband gebracht met deze en andere gezondheidsproblemen. Zelfs mensen die de meeste dagen sporten, lopen gezondheidsrisico’s als ze te veel zitten. Sta-bureaus verhogen jouw computer hoog genoeg zodat jij tegelijkertijd kunt werken en staan. Hierdoor blijf je een groter deel van de dag op de been.

Verschillende soorten zit-sta bureaus

Alle sta-bureaus volgen hetzelfde basisidee. Ze laten je werken terwijl je staat. Bureaus met een vaste hoogte blijven op jouw stahoogte terwijl een zit sta bureau elektrisch omhoog en omlaag kan gaan, zodat je kunt zitten of staan ​​wanneer je maar wilt. Elektrische zit-sta bureaus gaan met een druk op de knop omhoog. Er zijn ook bureaus die je handmatig kan optillen met een hendel of omhoog kan brengen met een hendel of zwengel. Sta-bureaus zijn gemakkelijk verkrijgbaar en jij kan een sta-bureau online vinden of bij een kantoorboekhandel of elektronicawinkel.

Beste manier om een sta bureau te gebruiken

Experts zeggen dat de beste manier om een ​​sta-bureau te gebruiken, is door even te staan, te gaan zitten en dan weer te gaan staan. Doe dit meerdere keren gedurende de dag. Sta om te beginnen slechts 30 minuten per keer, een paar keer per dag. Het dragen van comfortabele schoenen zonder hak of een lage hak kan ook veel helpen, of op een gewatteerde mat staan ​​voor meer ondersteuning. Om de 30 minuten is het goed om je bureau te verlaten en een wandeling te maken. Misschien ga je naar het bureau van een collega of pak je een drankje bij de fontein om wat te bewegen en je rug wat rust te gunnen.