Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Het benaderen van een vertaalbureau voor je onderneming

Als ondernemer kan het zo zijn dat je teksten moet laten vertalen. Veel ondernemingen verkopen diensten en producten aan zowel binnenlandse als buitenlandse klanten. Wanneer dit bij jou het geval is, is het wel zo handig als je website in meerdere talen te lezen is. Je kunt natuurlijk ook zelf de teksten gaan vertalen, maar dit wordt in de meeste gevallen sterk afgeraden. Alleen wanneer je zelf de taal vloeiend spreekt, is het verstandig om zelf de vertaling te doen. Wanneer je een tekst vertaalt met een vertaler als Google translate, zal namelijk de kwaliteit van de vertaling niet erg hoog zijn.

Soorten opdrachten die je kunt laten vertalen

Wanneer je naar een bedrijf als transcreatie gaat, zul je merken dat je eigenlijk een hoop verschillende dingen kunt laten vertalen. Het maakt dus niet uit wat voor vertaling je nodig hebt en in welke talen de tekst moet worden geleverd. Een vertaalbureau heeft verschillende werknemers die een hoop talen beheersen. Wanneer de taal beheerst wordt door een werknemer, maakt het niet uit hoe lang de tekst is en wat voor soort tekst het is. Je kunt bijvoorbeeld films laten vertalen, maar ook zaken als een geboorteakte. 

Het besparen van je tijd en geld

Ondanks dat het inhuren van een vertaler geld kost, is de kans groot dat je geld bespaart door dit geld uit te geven. Wanneer je als ondernemer een website hebt met slechte vertalingen, is de kans dat buitenlandse mensen je producten kopen aanzienlijk kleiner. Een professioneel ogende website kan je erg helpen met het vergroten van je omzet per jaar. Bovendien is het door een opdracht als deze uit te besteden een stuk makkelijker om op andere dingen te focussen. Iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten en als ondernemer is de kans groot dat dit geen vertalen is. 

Jij kunt je tijd dan ook beter besteden aan het ontwikkelen van je onderneming. Door het aan professionals over te laten kun je bovendien een hoop problemen voorkomen. De kracht van een vertaalbureau is dat je een grote hoeveelheid opdrachten in één keer kunt laten vertalen. Wanneer je snel resultaten nodig hebt, is het mogelijk om meerdere werknemers in te zetten. Zo hoef jij geen tijd te besteden aan het vertalen en loop je geen vertraging op. Ook dit kan je een hoop geld besparen. Kies er daarom voor om gebruik te maken van een vertaalbureau.