Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Het belang van online marketing

CRO marketing

Online marketing is belangrijk, en CRO marketing kan je daar verder mee helpen. De meesten denken dat alleen vindbaarheid van een online shop belangrijk is, maar het tegendeel is waar. Lees in deze tekst wat er zoal bij komt kijken.

CRO marketing is specialist

Online marketing krijgt een steeds dominantere rol met telemarketing. Bedrijven hebben nog een uithangbord aan de gevel, maar vindbaar zijn op internet is belangrijk. Hierin een klein voorbeeld, en bewust gaat het niet om een online shop, maar om een winkel waar iedereen komt. De site van de supermarkt in de buurt moet de goede content hebben. Als je online een recept zoekt, bijvoorbeeld je typt ‘fruitsalade’ in een zoekmachine zoals Google in, dat de site van de plaatselijke supermarkt deze term herkent, en dat deze hoog in Google staat. Voor de ingrediënten ga je toch naar de supermarkt, of anders voorkomt de supermarkt dat je naar marktkooplieden gaat. Je krijgt in beeld wat je zoekt, leuke receptjes voor het maken van een fruitsalade met ideeën om het te serveren. De CRO marketing specialist kan content met SEO, search engine optimization, realiseren.

CRO marketing

Bij een site gaat het om details, en vindbaarheid is maar één detail

Zodra een potentiële klant op de site van de supermarkt zit, is het van belang dat hij of zij met een overzichtelijke site te maken heeft. In de navigatie moet de klant makkelijk door kunnen linken naar de kant-en-klaar maaltijden, ontbijtproducten, en de barbecue tips. De site moet rustig ogen, bijvoorbeeld een slideshow van foto’s achter tekst is voor senioren funest. Door te zorgen dat de potentiële klant makkelijk informatie kan vinden zal hij of zij langer op de site blijven, en nog eens terug gaan naar de site. Echter de klant zal dan niet fruitsalade in de zoekmachine intypen maar de naam van de supermarkt. In feite is de telemarketing van vandaag de dag een kwestie van meedenken met de consument en de werking van de zoekmachine. CRO denkt hierin mee, en maakt voor jou die site die verkoopt.