Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Help! Hoe vind ik de perfecte vloer?

de laminaat expert

Ja hoor, eindelijk is het dan toch zover. Een dag waarvan niemand dacht dat deze er ooit nog zou komen. Ik ga verhuizen! Mijn eigen stekkie, helemaal van mij. Oké, van mij en mijn lieve partner bedoel ik dan. Nu vind ik dit bijzonder spannend, maar tegelijkertijd natuurlijk ook gewoon super leuk. Ik kan dan ook niet wachten om ons huisje in te richten en te voorzien van allerlei mooie spulletjes. Maar voordat het zover is, moeten natuurlijk eerst de vloeren gelegd worden. Want zonder vloeren kunnen we niet veel hè.

Handige tips

Misschien sta je zelf ook wel op het punt om je woonkamer, keuken of slaapkamer een nieuwe look te geven. Het kiezen van de juiste vloer is ongetwijfeld één van de lastigste keuzes bij het inrichten van je woning. Hoe pak je dit dan slim aan? Tijdens mijn eigen zoektocht naar de juiste vloeren voor alle ruimtes heb ik veel inspiratie en kennis opgedaan. Ik deel dan ook graag een aantal handige tips met je. Dit zijn tips waar ik zelf veel aan heb gehad tijdens mijn verbouwing.

  • Zorg ervoor dat je een geschikte vloer voor iedere ruimte kiest. Let bijvoorbeeld op de vochtbestendigheid van de vloer die je in de badkamer en keuken wilt plaatsen. Hout is voor dergelijke ruimtes niet de meest handige keuze. Daarnaast is tapijt in de slaapkamer misschien erg fijn, maar in de woonkamer minder handig.
  • Wist je dat vloeren van grote invloed zijn op hoe groot of klein een ruimte lijkt? In een kleinere ruimte zorgt een vloer met lichte en koele kleuren ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Drukke patronen daarentegen doen het tegenovergestelde, hierdoor oogt de ruimte juist nóg kleiner. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Een donkere teint zorgt juist voor veel sfeer in een grotere ruimte, zoals de woonkamer.

Het prachtige eindresultaat

Zoals je ziet, zijn er een heleboel zaken waar je op dient te letten bij het uitkiezen van de juiste vloer voor je woning. Zo kun je voorkomen dat je de plank volledig misslaat. In mijn geval heb ik absoluut de ‘plank’ niet misgeslagen. Integendeel, ik ben dankzij deze handige tips juist enorm blij met het eindresultaat in mijn eigen woning. Na een lange zoektocht heb ik mijn droomvloer uiteindelijk gevonden bij De Laminaat Expert. En nu kan ik met een brede glimlach op mijn gezicht alles mooi gaan aankleden!