Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Handleidingen voor het factoriseren van vrachtwagen facturen

Ten eerste, wat is factoring? Factoring is een vorm van kortlopende lening. Een factuur factoring maakt gebruik van openstaande facturen als zekerheid. Facturen in de vrachtwagensector worden vaak tussen de 45 en 60 dagen betaald, in tegenstelling tot de normale 30 dagen die in de meeste andere sectoren worden geaccepteerd. Omdat vrachtwagenvervoer zo’n geld intensieve sector is, hebben de meeste vrachtwagenbedrijven niet de financiële reserves om openstaande rekeningen zo lang te dragen. Zelfs 30 dagen is voor veel kleine transportbedrijven te lang om rekeningen te vervoeren. Factuur factoring wordt vaak als oplossing gebruikt, omdat het deze rekeningen binnen 24-48 uur contant oplevert. De kosten die ze met zich meebrengen, die kunnen variëren van 1% tot meer dan 8%, afhankelijk van de afspraken, kunnen echter een aanzienlijke belasting voor de organisatie vormen.

Verhaal versus niet-verhaal

Het eerste dat u moet leren over factoring op facturen, is dat verhaal aangeeft dat de factor het recht heeft om terugbetaling van de lening te eisen als de klant de factuur niet binnen een bepaalde periode betaalt. Dit geeft aan dat de factor het gevoel heeft dat de consument nooit zal betalen en niet langer geïnteresseerd is in het innen van betaling. Non-recourse betekent dat het factoringbedrijf de factuur (schuld) regelrecht koopt en nooit de lening zal terugvragen, zelfs als de factuur nooit wordt betaald. Zoals u wellicht aanneemt, brengt de non-recourse soort een groter risico met zich mee en brengt meer kosten met zich mee. Op TheBlueFactor.nl leest u meer over het verschil tussen beide.

Rentetarieven

Factoring tarieven worden bepaald door tal van factoren, waaronder de kredietwaardigheid van de klant, uw kredietwaardigheid, het totale in rekening te brengen bedrag en de gemiddelde tijdsduur dat uw rekeningen worden betaald. Waar u voorzichtig mee moet zijn, is dat u uw werkelijke bedrijfsmarge niet kent. Als u rekeningen met een marge van 15% verwacht te factureren, kan het voordelig zijn om tot 4% vooruit te betalen om snel contant geld te innen. Als uw marge echter minder dan 10% is en uw factoringkosten tussen 5% en 6% liggen, stelt u zichzelf voor mislukking. Slechts een paar bedrijven kunnen bestaan ​​met marges van 5% of minder, en degenen die wel miljoenen dollars aan inkomsten hebben. Een klein transportbedrijf met een jaaromzet van minder dan 1 miljoen euro.