Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Geen lange bezwete fietstochten naar het werk

Veel mensen moeten een lange afstand afleggen naar hun werk. Vaak is dit nog wel op fietsafstand alleen zou dit veel tijd innemen en vooral ook veel arbeid kosten. Ze willen dan niet bezweet aankomen op hun werk. Het liefst willen ze dan fietsen zonder bezweet aan te komen. Op sommige werkplekken is hier zelfs aan gedacht en zijn daarom voorzien van een douche. Zo kan er altijd worden gedoucht na een bezwete fietstocht en begint u toch fris en fruitig aan de werkdag. Dit betekent dan wel dat er eerder van huis moet worden vertrokken. Dus kost het je wel extra tijd, tenzij je normaal in de ochtend doucht. Dan hoef u dat niet thuis meer te doen en kan de tijd van het douchen worden gebruikt om eerder van huis te vertrekken. Zodat er daarna nog voldoende tijd is om op het werk te douchen. Maar wat als u werk geen douche heeft of dat u geen zin in heeft in het gedoe met douchen op het werk en u wilt wel gaan fietsen. Daar is een fijne oplossing voor namelijk de speed pedelec.

Speed pedelec

U zult vast denken, waarom zou ik niet een elektrische fiets nemen. Een gewone elektrische fiets geeft trapondersteuning tot een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Een speed pedelec ook wel de speedbike genoemd is ook een elektrische fiets, alleen kan deze fiets met een trapondersteuning tot maar liefst 45 kilometer per uur gaan. Dat is significant een snellere fiets en bent u in nog kortere tijd op u werk of bestemming zonder al te veel arbeid te leveren. Door deze hoge snelheid zitten er helaas wel extra regels aan de speed pedelec. Zo mag u pas vanaf 16 jaar op een speed pedelec rijden en moet u in bezit zijn van een bromfietsrijbewijs. Ook moet de speed pedelec voorzien zijn van een geel kenteken, die gemonteerd is op de achterkant van de fiets. Daarnaast moet de speed pedelec ook op uw naam geregistreerd worden bij het RDW. Net zoals bij een auto is ook bij deze fiets een WA-verzekering verplicht. Als u op de speed pedelec rijdt moet u ook verplicht een helm dragen in verband met de veiligheid. Verder moet de speed pedelec voorzien zijn van een remlicht, een claxon en achteruitkijkspiegel.

Aankoop van een speed pedelec

Bij het kiezen voor de juiste speed pedelec die bij u past kunt u op een aantal zaken letten. Bijvoorbeeld de actieradius, dit verschilt per merk, motor- en accutype. Ook kan er worden gekeken naar het bereik van één opgeladen accu wat sterk afhangt van het gebruik van de fiets. Een zwaardere ondersteuningsstand kost bijvoorbeeld meer energie. Naast het kijken naar de accu en motor, is het natuurlijk het allerbelangrijkst of de fiets fijn fietst en comfortabel zit. Dit zijn uiteindelijk de belangrijkste dingen waar u op moet letten bij het aanschaffen van een speed pedelec.