Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Foodverpakkingen: waarom een taartdozen groothandel je het beste kan helpen

taartdozen groothandel

Het verpakken van eten voor afhalen of bezorgen is echt een vak apart. Het is namelijk zo dat die verpakkingen aan allerlei voorwaarden moeten voldoen. Een taartdozen groothandel kan je dan ook het beste helpen als je op zoek bent naar goede verpakkingen voor taarten en ander gebak. Want juist daarvoor is het zo ontzettend belangrijk dat je product mooi en intact aankomt op de juiste locatie.

taartdozen groothandel

De kenmerken van een goede verpakking

Maak jij taarten of ander gebak en wil je het aanbieden als afhaalproduct of ter bezorging? Dat kan, maar het is echt goed om experts in te schakelen. Foodverpakkingen moeten namelijk aan allerlei regels voldoen. Onder andere de volgende aspecten zijn van groot belang:

  • de stevigheid van de dozen; kunnen ze tegen een beetje regen, of kun je ze laten vallen zonder dat ze scheuren?
  • de afmetingen; wat is de perfecte maat voor jouw producten en heb je meerdere maten nodig?
  • de uitstraling; wil je een logo, huiskleuren of andere branding op de doos hebben?

Een groothandel met enige kennis van zaken kan je hierin goed adviseren. Het is namelijk een gemiste kans om die taartdozen niet ook te voorzien van branding. Branding is het brandmerken van jouw logo en huisstijl op verschillende plekken. Verpakkingen lenen zich daar uitermate goed voor. Ze zijn dan namelijk herkenbaar. Het is dus net alsof iemand die een taart ophaalt, vervolgens met een groot reclamebord voor jouw bedrijf over straat gaat. Wie wil daar nu niet gebruik van maken?

Stevigheid staat voorop

Absoluut, branding is belangrijk. Maar de stevigheid van verpakkingen is nog veel belangrijker. Want hoe groot is de kans dat iemand in ons land door de regen moet lopen met die taartdoos in handen? Juist, groot. Daarom moet de verpakking ook tegen een spatje of zelfs een stortbui kunnen zonder volledig in te storten.