Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Facturen programma’s

Met een facturen programma zorgt u ervoor dat klanten op tijd hun factuur ontvangen en houdt u veel makkelijker bij wanneer een factuur is betaald. Het programma kan periodieke overzichten uitdraaien en gebruikt worden in combinatie met andere programma’s. Dit alles levert niet alleen enorm veel gemak, maar ook een flinke tijdsbesparing op. Voor veel ondernemers is een facturen programma dan ook onmisbaar bij hun bedrijfsvoering.

Soorten facturen programma’s

Bij uw kiezen van een geschikt facturen programma, zijn er een aantal criteria waar u extra op kunt letten. Zo zijn er op de eerste plaats de kosten van het programma. Er zijn gratis programma’s beschikbaar, maar deze bieden meestal minder functionaliteit en flexibiliteit dan betaalde programma’s. Bij gratis programma’s heeft u bijvoorbeeld slechts een enkele template tot uw beschikking waar niet of slechts een paar velden bewerkt kunnen worden. Gratis facturen programma’s worden vaak door ZZP’ers gebruikt die slechts een paar facturen per maand versturen.

Bij betaalde facturen programma’s heeft u veel meer mogelijkheden en deze zijn dan ook vooral geschikt voor ondernemers die met grote regelmaat facturen willen versturen. Niet alleen kunt u vaak kiezen uit allerlei templates, maar kunt u deze ook geheel naar eigen wens aanpassen. Daarnaast bieden deze programma’s vaak allerlei koppelingen met andere bedrijfsprogramma’s of bijvoorbeeld uw webwinkel. Betaalde facturen programma’s zijn online beschikbaar en als losse software. Bij online programma’s heeft u het voordeel dat u vanaf elke locatie facturen kunt opmaken en inzien.

Eerst uitproberen, dan pas aanschaffen

Er zijn behoorlijk wat facturen programma’s op de markt en elk systeem heeft vaak specifieke kenmerken. De meeste bieden een gratis proefperiode aan en het is absoluut verstandig om daar gebruik van te maken. De beste manier om dit te doen is door eerst een overzicht te maken van zaken die voor u van essentieel belang zijn. Wilt u bijvoorbeeld een koppeling kunnen maken met uw webwinkel of uw bankrekening? Heeft u klanten in verschillende landen en moet de facturen systeem de mogelijkheid hebben facturen in verschillende talen te versturen? Wanneer uw lijstje compleet is, kunt de programma’s bekijken, waarna er ongetwijfeld al snel een select aantal programma’s overblijven die u kunt uitproberen.