Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Een overleden naaste? Laat gemakkelijk de zaken regelen door een executele notaris

Uit alle dingen waar ons mensenleven uit bestaat is er maar een ding dat zeker is, en dat is dat we allemaal een keer doodgaan. Niet allen wij komen te overlijden maar ook onze geliefden. Dit is natuurlijk geen fijne gedachte maar het is wel de waarheid, eentje waar we niet omheen kunnen. En wat gebeurt er eigenlijk na de dood? In dit artikel gaan we niet de filosofische of spirituele kant van deze vraag belichten maar vooral de praktische, want er komt zeker het een en ander kijken bij het komen te overlijden van een persoon. Als familie of naaste vrienden zijnde van de overleden is het al zwaar genoeg dat je geliefde is komen te overlijden. Wat op zich al heel veel werk is om te verwerken. In deze periode heb je uiteraard nog weinig energie en tijd over om de praktische kant uit te zoeken en te regelen. Daar is gelukkig een uitkomst voor. Namelijk de executele notaris.

Wat doet een executele notaris?

Heb je wel eens stil gestaan bij alles wat er geregeld moet worden als jij zelf komt te overlijden? Misschien heb je wel schulden die afbetaald moeten worden of heb je een testament wat verdeeld moet worden. Wie gaat er nu voor je drie katten zorgen? Wie gaat al jouw abonnementen opzeggen? En hoe wordt jouw begrafenis geregeld? Al deze zaken kunnen worden geregeld door een executele notaris. Er bestaan drie verschillende notarissen op dit gebied maar alle zaken kunnen ook worden afgehandeld door een en dezelfde executele notaris. Zo zijn er:

  • De begrafenisexecuteurs die alleen de crematie of begrafenis regelen
  • De beheers executeurs die zich bezighouden met de nalatenschap en dus bevoegd zijn om de goederen te beheren en de schulden af te handelen
  • De afwikkelingsbewind executeur die ook bewindvoerder is, deze is bevoegd om de nalatenschap te verdelen

Er zijn dus genoeg taken te regelen waar notarissen bij komen kijken, lees snel door waarom je jouw executele notaris zal vinden bij notariskantoor Hof.

Executele notaris van notariskantoor Hof

Notariskantoor Hof is gevestigd in een modern kantoorgebouw in Vriezenveen in Twente en is makkelijk te bereiken. Maar mocht Twente iets te ver weg zijn dan zijn ze ook altijd via de telefoon of mail te bereiken. Bij notariskantoor Hof kun je van een professionele aanpak uitgaan en ontbreekt persoonlijkheid ook niet. Ze leveren diensten in alle soorten en maten zowel particulier als zakelijk. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Huis en hypotheken
  • Huwelijken
  • Nalatenschap
  • Testamenten
  • Bewindvoering

Op zakelijk gebied behandelen zij bedrijfsvormen zoals Besloten Vennootschappen (BV) en Naamloze Vennootschappen (NV), stichtingen, verenigingen en ook agrarisch recht. Verder werkt een executele notaris, vanuit een klein team, aan zaken. De specialisten uit dit team hebben elk hun eigen expertise. Deze notarissen begrijpen dat de tijd na het overlijden van een naaste een moeilijke periode is en leven dan ook met je mee. Ze hebben als doel om jou gemakkelijk door deze tijd heen te helpen. Wil je meer weten? Ga dan naar https://www.notariskantoorhof.nl/ en vraag een vrijblijvend consult aan voor een executele notaris. dit notariskantoor denkt mee, helpt waar nodig en zorgt ervoor dat jij je op andere zaken kunt richten.