Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Een laptop gekocht? Wat komt er allemaal bij kijken

Als je binnenkort weer gaat studeren of een nieuwe baan hebt gevonden, is het soms nodig om een nieuwe laptop aan te schaffen. Je zult een laptop namelijk nodig hebben voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden. Wanneer je een nieuwe laptop wilt gaan aanschaffen, zijn er allerlei andere zaken die je ook moet aanschaffen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan software die je nodig hebt voor het verwerken van data, maar ook aan beschermingsmiddelen. Als je wilt weten wat je allemaal bij een laptop moet aanschaffen, dan ben je hier zeker op het juiste adres. 

Een hoes voor je laptop

Een van de belangrijkste spullen die je moet aanschaffen voor een laptop, is een stevige hoes. Dit gaat zeker niet om de hoes die alleen de buitenkant van de laptop beschermt, want deze kunnen de laptop niet voldoende beschermen. Je kunt het beste een laptop case aanschaffen bij geckocovers.nl die de volledige laptop beschermen. Veel mensen schaffen een hoes aan die alleen de buitenkant kan beschermen en dat is erg jammer. Mocht je de laptop laten vallen, dan is deze kapot en heeft het totaal niet geholpen. Waar zulke hoezen wel bij helpen, is het beschermen van de laptop tegen krassen. 

Antivirus is belangrijk

Jaarlijks worden er miljoenen Nederlanders het slachtoffer van cybercrime. Dit gaat voornamelijk om oplichting, maar ook om ergere gevallen zoals phishing en ransomware. Het is daarom ook erg belangrijk om een antivirus voor je laptop aan te schaffen. Door je laptop te voorzien van een antivirus, is het mogelijk om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van cybercrime. Houd er wel rekening mee dat het nog steeds mogelijk is om het slachtoffer te worden van cybercrime met een virusscanner. Wil je meer weten over de bescherming van een virusscanner? Dan is het zeker aan te raden om eens onderzoek te doen via het internet. 

Mogelijke verzekering

Een van de grootste nadelen van het aanschaffen van een laptop, is dat een laptop al snel meer dan duizend euro kan kosten. Daarnaast zijn de laptops van tegenwoordig erg gevoelig voor schade aangezien ze steeds dunner worden. Het is daarom ook zeker altijd aan te raden om een verzekering voor je laptop af te sluiten. Door je laptop te verzekeren ben je beschermd bij verschillende vormen van schade. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan diefstal, maar ook aan valschade. Wil je weten tegen welke vormen van schade je allemaal beschermd bent? Dan is het aan te raden om eens onderzoek te doen naar de verschillende verzekeringen voor laptops.