Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Een gender reveal party organiseren

Tegenwoordig zie je het steeds vaker: een gender reveal party waarbij het geslacht van je kindje bekend wordt gemaakt. De een vindt het verschrikkelijk, de ander houdt er juist van. Je moet alles in het leven aangrijpen om een feestje te vieren. De ene reveal party is de andere ook niet. Er zijn namelijk heel veel verschillende manieren om het geslacht bekend te maken. In dit artikel lees je enkele tips om een gender reveal party te organiseren.

Confettiballon

Een veelgebruikte manier om het geslacht bekend te maken, is door een ballon te vullen met confetti en deze vervolgens kapot te prikken. Voor een meisje wordt dan roze confetti gebruikt, voor een jongetje blauwe confetti. Je kan deze ballon zelf vullen als je zelf het geslacht al weet. Je kan ook een soort vertrouwenspersoon inschakelen die de ballon voor jullie vult. Dan ben je zelf net zo verrast als de rest van je gasten als je de confetti ziet. Als variatie op de confettiballon bestaan er ook kleine confettikanonnen die gevuld zijn met roze of blauwe confetti. Deze kan je samen met je gasten tegelijk open poppen.

Taart

Je kan het geslacht van je kindje ook bekend maken door een taart te laten bakken. De verloskundige stopt het geslacht in een envelop. Vervolgens kan je met die envelop naar de bakker die dus, afhankelijk van het geslacht, een roze of een blauwe taart maakt. Zo heb je een leuke manier om achter het geslacht te komen, en je hebt gelijk een lekkere taart om met je gasten te delen.

Vuurwerk

Het is iets spectaculairder dan een taart laten bakken. Er bestaan vuurwerkpakketten die met roze of blauw vuurwerk gaan schieten op het moment dat je het geslacht bekend wil maken. Omdat vuurwerk officieel verboden is buiten oud en nieuw, is het gebruik maken van gekleurde rook een alternatief.

Ben je uitgenodigd voor een gender reveal en wil je niet met lege handen aan komen zetten? Wellicht is het leuk om een zwangerschapsboek te kopen voor de zwangere. Op die manier kan zij de zwangerschap op een leuke manier vastleggen en kan ze de gender reveal party uitgebreid beschrijven.