Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Dit kun je allemaal met een digitale microscoop

microscoop

Ben jij op zoek naar een digitale microscoop, of heb je altijd al willen weten wat je hiermee kan? Op De webshop van Elektor vindt je verschillende digitale microscopen die past bij jouw project of werkgebied. Wil jij weten welke digitale microscoop jij nodig hebt of wil je meer informatie hoe de microscoop precies werkt en wat het digitale aspect precies is. Of misschien ben jij nieuwsgierig naar waarom een digitale microscoop zo anders is dan een traditionele microscoop. Lees hieronder dan verder voor meer informatie wat een digitale microscoop is en welke microscoop eventueel geschikt is voor jou.

Wat is een digitale microscoop

Je hebt vast wel eens gehoord van een microscoop, deze worden gebruikt in laboratoriums in bepaalde vakgebieden. Wat is dan een digitale microscoop? Het nut en doel van een digitale microscoop is hetzelfde als een traditionele microscoop, het grootste verschil is dat deze microscoop gebruikt wordt om elektronische onderdelen te bekijken van verschillende soorten afmetingen. Je kan de onderdelen bekijken op de monitor, dit kan door de digitale camera en computersoftware. De Digitale microscopen kunnen in verschillende werkgebieden gebruikt worden, maar worden op dit moment met name gebruikt door de academische wereld, laboratoriums en technici.

Welke microscoop is geschikt voor jou?

Een digitale microscoop is ontwikkelt om het werk voor jou makkelijker te maken, daarnaast geeft het je ogen wat meer rust dan een traditionele microscoop. Je kunt een object bekijken op een makkelijke en snellere manier, met behulp van de monitor en de computersoftware. Omdat het object op de monitor wordt getoond, heb jij ook minder last van je rug, je zit namelijk een stuk comfortabeler en rechtop. De digitale microscoop his gemaakt van hoge kwaliteit, goede scherpte en diepte en een hoge vergroting, tot 300 keer van het object. Ook zit er op sommige digitale microscopen een USB poort, een monitor en natuurlijk de camera.