Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

De voordelen van een Magento webshop

Dit artikel gaat het Magento e-commerce platform voor het opzetten van een webshop. Wat is Magento en wat zijn de voordelen ervan. Waarom zou je gebruikmaken van Magento hosting.

Wat is Magento

Magento is dus een e-commerce platform. Een software platform is een set van gereedschappen, die speciaal is gemaakt voor de ontwikkeling van een informatiesysteem voor een bepaald toepassingsgebied. Alle gereedschappen die het platform biedt, zijn niet alleen voor het ontwikkelen, maar ook het onderhouden van webshops. Ze maken het mogelijk om snel en betrekkelijk eenvoudig een complete webshop te maken. Het is het meest gebruikte platform voor e-commerce. Het is open source, wat betekent dat de broncode ervan gratis beschikbaar is.

Wat zijn de voordelen van Magento

De voordelen van het platform zijn onder meer:

  • We noemden al dat het een behoorlijk compleet e-commerce platform is.
  • Het is al vele jaren op de markt en heeft zich bewezen.
  • Vele bedrijven maken uitbreidingen ervoor.
  • Door de brede ondersteuning is het toekomstvast.
  • Het blijft in ontwikkeling en de functionaliteit neemt toe.
  • Het kan worden geïntegreerd met platformen die aanvullende functionaliteit bieden, zoals Mailchimp voor e-mailing.
  • Tal van mogelijkheden voor customizen, wat betekent het aanpassen aan je voorkeuren.
  • Het is geoptimaliseerd voor het hoog scoren in de zoekresultaten van zoekmachines.
  • Met het Content Management System (CMS) kan je gemakkelijk de informatie aanpassen, die je aan je klanten aanbiedt. Dat gaat verder dan alleen productinformatie.
  • De laatste versie, Magento 2, is weer sneller dan de vorige versie. Dat is belangrijk om te voorkomen dat bezoekers afhaken vanwege de traagheid van je website.

Waarom gebruikmaken van Magento hosting

Je kunt er voor kiezen om een server aan te schaffen en daarop het platform te installeren. Dat betekent een redelijk grote investering en je zal het onderhoud van de server moeten regelen. De andere optie is het gebruik van Magento hosting. Dan zorgt de dienstverlener voor de hardware, software en internetaansluiting van de server. Ze bieden je normaliter een hoge beschikbaarheid van die server en daarmee van je webwinkel. In het algemeen kan die dienstverlener de capaciteit voor je uitbreiden naarmate je webwinkel groeit. Dat biedt je de mogelijkheid om je te richten op je kernactiviteit, het verkopen van producten via je webwinkel. Lees meer op Shapedframe.com