Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

De toekomst is voor de freelancer

vertaalbureau

Grote kans dat jouw ouders al jaren werken voor dezelfde werkgever. Switchen van werkgever is sinds een paar jaar normaal. Daarnaast is het aantal freelancers ook groeiende. De flexibele markt vraagt om flexibele medewerkers. En dat zien starters ook. Toch is voor veel afgestudeerden de stap naar freelancer zijn nog vaak een stap te ver. 

Net klaar met studeren? 

Ben je net klaar met studeren, dan zoek je vaak naar zekerheid. Je wilt graag elke maand je loon ontvangen en de zekerheid hebben dat je een baan hebt. Na al die jaren studeren zoek je naar een stukje vastigheid. Toch sluit je dan af voor een wereld die ontzettend leuk is, namelijk de wereld van ondernemen als freelancer. 

Kies je specialiteit 

Ben je ergens ontzettend goed in? Specialiseer je hierin! Specialist zijn is de toekomst. De wereld wordt steeds complexer. Denk maar eens aan de online marketing branche. De kans dat je van alle zaken met betrekking tot online marketing kennis hebt is klein. Er zijn namelijk veel onderdelen waar je kennis van moet hebben om succesvol te zijn. Het is daarom ook logisch om je te specialiseren in een bepaald onderdeel van dit vakgebied. Zo bied jij de beste kennis aan een opdrachtgever of werkgever. 

Werken aan verschillende opdrachten

Geen dag is hetzelfde als freelancer. Je verzamelt nieuwe opdrachten en dat betekent ook altijd een nieuwe uitdaging. Dit maakt het ook interessant voor jou als starter. Je moet altijd up to date zijn op het gebied van kennis en innovatie. Werken als freelancer kun je zien als continu werken aan jezelf. Dit is ook een enorm voordeel. 

Groeiende aanvragen voor freelancers 

Het aantal aanvragen voor freelancers is de laatste jaren groeiend. Dit geldt niet voor alle branches. Binnen de IT sector is de vraag groeiend, maar ook als het gaat om management is de vraag groeiend. Veel bedrijven moet hun strategie bijstellen of willen extra personeel aantrekken en dan is bijvoorbeeld een freelance recruiter best handig! 

Ben jij afgestudeerd in een sector die groeiend is en ook zeker zal doorgroeien in de toekomst? Dan doe is de keuze voor freelancer ook verstandig. Je hebt meer kansen op een opdracht in de toekomst door de veranderende wereld. Bovendien werken veel mensen liever niet meer in vast dienstverband. Ook bedrijven werken graag met flexibele medewerkers. De vraag naar flexibele medewerkers is groot vanaf beide kanten. Je kunt als freelancers tijdelijk in dienst gaan van verschillende bedrijven. 

Starten als freelancer is een goed idee. De aanvragen stijgen in bepaalde sectoren en de vraag naar kennis zal altijd blijven. Dus waarom start jij niet als freelancer?