Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

De goede bedoelingen van MAN

De vrachtwagens van MAN zijn denk ik wel één van de meest bekende vrachtwagens. Iedereen heeft er wel eens een gezien of je er nou op hebt gelet of niet. Maar wat is er nou precies zo bijzonder aan die MAN vrachtwagens? En wat maakt de geliefde TGX nou zo geliefd. De trekker heeft meerdere prijzen gewonnen, en niet alleen dit jaar maar ook al voorgaande jaren vielen ze erg goed bij de mensen, maar waarom precies?

MAN

Het bedrijf MAN bestaat al een redelijk lange tijd. Het bedrijf is opgericht in 1989 in Duitsland door Rudolf Diesel. Rudolf Diesel is ook de bedenker en uitvinder van de welbekende dieselmotor. Het bedrijf MAN houdt zich dan ook nog steeds bezig met het fabriceren van autobussen, vrachtauto’s en dieselmotoren. MAN heeft zich op een gegeven moment bezig gehouden met het fabriceren van een ander soort voertuig. dit was van 1923 tot 1963, zij hebben in die tijd ook zo’n 40.000 tractoren gefabriceerd, deze waren alleen verkrijgbaar in een groene kleur.

MAN TGX

De reden waarom dit model zo goed in de smaak valt is waarschijnlijk omdat dit het zwaarste type van MAN is. De trekker wordt vooral gebruikt voor zware transport en internationale transport. Het is dus zo dat lange afstanden – zoals zou moeten natuurlijk – prima af te leggen zijn met een TGX. Bij het maken van dit model hebben ze ook veel nagedacht over het comfort van de bestuurder, zo is er veel meer opslagruimte dan dat er normaal gesproken zou zijn, ook is het bed in de trekker een comfortbed, dat klinkt dus al geweldig. En alles is makkelijk te bedienen en te bereiken.

Gewonnen prijzen

Het bedrijf doet het blijkbaar goed, want ze hebben in de vele jaren van hun bestaan al meerdere prijzen gewonnen. Zo hebben ze dit jaar alleen al de ‘International Truck Of The Year 2021’ gewonnen, maar ook de ‘Design Award 2021’ en de ‘German Design Award 2021’. En deze prijzen hebben ze gewonnen met een speciaal voertuig van hun. Dit is de MAN TGX, een trekker die dus een prachtig design heeft – af te zien aan de twee fantastische design awards – en ook is het een heel veel gebruikt voertuig.

In totaal heeft het bedrijf MAN wel 8 keer de ‘Truck of the year’ award gewonnen. Deze hebben ze gewonnen met het model 280, het model 321, het model F90, het model F2000, het model TG-A, het model TGL, de TGS en TGX series, en nu dus met de TGX.

Mocht je transportbedrijf dus nog nieuwe trekkers nodig hebben zou dit zomaar een fantastische optie kunnen zijn.