Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

De feestdagen komen dichterbij en dit heb je nodig

De zomer is voorbij, de bladeren vallen de bomen af en heel langzaam bekruipt je het kerstgevoel. Bijna is het weer zover, kerstmis. Eerst moet Sinterklaas nog even door het land, maar zodra vijf december is geweest zie je de eerste kerstbomen alweer verschijnen. Overal zie je de kerstverlichting branden en je kan niet wachten tot kerstavond aanbreekt. Maar hoe zorg je er nou voor dat je zelf ook een beetje uitblinkt met je kerstmis decoratie? Iedereen lijkt tegenwoordig alles al in huis te hebben. Om toch origineel te zijn heb je het volgende nodig!

Pak het niet meteen te groot aan

Als je echt graag wil opvallen met kerstdecoratie dan hoef je niet meteen van alles in te gaan slaan en drastische veranderingen te gaan nemen, je kunt het ook in de kleine details veranderen. Een goed voorbeeld hiervan zijn nieuwe kerstballen. De meeste mensen hebben thuis gouden, zilveren, witte of rode kerstballen in de boom hangen. Dit zijn vaak de standaard kleuren die voor kerst staan, maar wil jij graag opvallen? Dan zou je er dus voor kunnen kiezen om eens een andere kleur in de boom te hangen. Hiervoor hoef je dan alleen maar nieuwe kerstballen aan te schaffen.

Toch een kerstboom in huis zonder kerstboom

Een andere manier om kerst in huis te halen via een originele weg, is door een kerstboom te plaatsen zonder een kerstboom. En dan bedoelen we dus dat we geen echte kerstboom in huis halen, maar dat we er eentje ophangen. Je kunt er namelijk voor kiezen om een kerstboom aan de muur te hangen, met lichtjes erachter. Het voordeel hiervan is dat het ten eerste weinig tijd kost om het op te hangen, in tegenstelling tot een kerstboom opzetten. Ten tweede neemt het niet al te veel ruimte in beslag, dus ook ideaal voor kleine kamers.

Klein maar fijn

Zoals al eerder werd verteld hoef je dus niet meteen grootse dingen in te slaan, sterker nog, je bent ook origineel als je juist kleine kerstartikelen in je huis neerzet. Subtiele kerstversiering met speciaal hiervoor uitgezochte items trekt namelijk meteen de aandacht. Je kunt bijvoorbeeld denken aan één tak die je in een decoratieve vaas stopt en deze versier je dan met kersthangers en je zet er wat kerstaccessoires bij. Misschien heel erg simpel, maar juist het simpele valt vaak op. Wil je nou toch iets groots inslaan? Lees dan het allerlaatste kopje!

Haal de kerstsfeer naar buiten

Je komt ze steeds vaker tegen, een kerstboom van lichtjes in iemands tuin. Erg mooi, maar zeker niet meer origineel. Dus wat kun je dan in  huis halen om toch iets in de tuin te plaatsen, zonder dat het meteen een kerstboom is met lichtjes. Er zijn hier ontzettend veel mogelijkheden in, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een leuke sneeuwpop in de tuin of ijspegels die onder het dak hangen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn mensen die zelfs zelf een ontwerp maken met lampjes, zoals bijvoorbeeld iemands naam of een ander voorwerp. Dus ga snel op zoek naar je kerstdecoratie, maar blijf origineel!