Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Carbon kopen via een betrouwbare webshop

Carbon kopen op Compositesplaza.com loont. Alle getoonde producten zijn namelijk op voorraad en je hebt ze binnen enkele dagen in huis. Carbon is er in verschillende soorten en maten. Het kan in band- of sokvorm worden gemaakt maar ook in grotere geweven lappen.

Hoe komt koolstof tot stand?

Koolstof is het resultaat van verbranding. Als een bepaald type vezel – zoals acrylvezel – door middel van pyrolyse wordt verkoold, krijg je een sterk, langwerpig koolstofkristal.  Hiervan worden garens gesponnen die – gecombineerd met kunsthars – op weefgetouwen tot fantastische vormen komen.

 

Koolstofvezelvariaties

Koolstof bandweefsel is een geweven of gevlochten bandmateriaal gesponnen uit koolstofgaren. Dit kan uni- of bi-directioneel zijn. Unidirectionele koolstofbanden bestaan uit in de lengterichting lopende koolstofvezelbundels die met wat minder dunnere dwars geweven garens – e-glas of polyester – bijeen worden gehouden. De bi-directionele variant wordt door een dikker dwarsgaren verstevigd en dit is – net als de lengtebundels – uit koolstof gemaakt. Prepregmaterialen worden met hars geïmpregneerd en zowel aan de onder- als bovenkant van een beschermingslaag voorzien. Deze wat duurdere koolstofvezelvariant is buiten de vriezer niet langer dan een jaar houdbaar, maar geeft wel een glad en stabiel resultaat. Het is ook nog eens de beste keuze qua sterkte en er treedt weinig variatie op tijdens het – snelle – uithardingsproces.
Multi-axiaal koolstofweefsel bestaat uit meerdere lagen stof waarvan de asrichting steeds afwijkt ten opzichte van de vorige laag. Door het vaststikken van de lagen met thermoplastisch garen, wordt er een materiaal verkregen waarin golvingen en buigingen nauwelijks voorkomen. Deze stiksels zorgen ook nog eens voor een zeer regelmatige verspreiding van de hars, waardoor de sterkte, stijfheid en compressiesterkte optimaal wordt en toepassingen in de kritische sectoren als de medische wereld en de ruimtevaartindustrie mogelijk maakt. Verder worden er ook profielen geproduceerd volgens het pultrusieproces.

 

Koolstofweefsels in alle soorten en maten

Koolstofweefsels kunnen met elke gewenste dikte, dichtheid of weving worden vervaardigd. Zo komt er met de platbinding een stabiel weefsel tot stand dat vierkant geweven is en daardoor weinig vatbaar voor uitrafelen. De twillbinding laat bijzondere details perfect tot zijn recht komen maar kent een lagere stabiliteit. Designwevingen als visgraatmotief en diamantbinding worden vanwege hun mooie look veel gebruikt in sieraden en andere luxe-artikelen.