Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Boomonderhoud

Voor een gezonde boompopulatie

Boomonderhoud is een belangrijk onderdeel van het beheer van milieu- en leefomgeving. Er groeien op dit moment meer dan 160 miljoen bomen in Nederland. Dit betekent dat er per vierkante kilometer bijna 5 bomen groeien. Bomen zijn letterlijk pilaren in het ecosysteem waar ze groeien. Maar ze moeten de veiligheid van de omgeving niet in de weg staan. Vallende takken en vallende bomen kunnen voor schade en gevaar zorgen. Onderhoud van de bomen is daarom van belang voor een ecologisch gezonde  en veilige leefomgeving. BTL biedt met een team van bomenverzorgers hierin graag de helpende hand.

Boomonderhoud, duurzaam en voor de toekomst

Boomonderhoud zorgt voor het onderhoud en gezond houden van bomen door bijtijds te snoeien of te kappen. Dit maakt deel uit van boombeheer wat er op de toekomst gericht is. Hoe zorg je ervoor dat je over 20 jaar niet een gemeente met te grote bomen hebt? In verband met de veiligheid zou je alles moeten kappen en een gemeente zonder grote bomen hebben. Toekomstgericht bomenbeheer zorgt met planmatig onderhoud dat een buitenruimte een diverse en gezonde bomenpopulatie heeft en behoudt. Goed boomonderhoud is ook onderdeel van duurzaam boombeheer. Want het zorgt voor gezonde groeiende bomen.

Beheer in samenwerking met bomendienst

BTL Realisatie heeft het beheer van diverse bomenbestanden van gemeentes over het hele land. De boomverzorgers zorgen ervoor dat bomen gesnoeid worden en waar nodig gekapt. Hiervoor wordt gewerkt met ervaren mensen die met de juiste apparatuur op het goede moment aan de slag gaan. Zo blijft de boom en de omgeving van de boom onaangetast. De dienst is flexibel inzetbaar en werkt samen met BTL Bomendienst. Zo wordt ook gezorgd voor het nieuw aanplanten van bomen of het verplanten van kleine en grote bomen. Ook voor ziekte en aantasting van bomen wordt samengewerkt met de BTL Bomendienst.