Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Beginnen met beleggen, hoe doe je dat?

Als je een inkomen hebt wat aanzienlijk hoger is dan je maandelijkse uitgaven, is het misschien lastig om te bedenken wat je met je geld gaat doen. Je kunt het sparen, maar als je geld te lang op je spaarrekening laat staan, verliest dit een deel van zijn waarde. Dit komt door de inflatie. Deze wordt veroorzaakt door het feit dat er constant nieuw geld bij geprint wordt waardoor geld minder schaars wordt. Door je geld te beleggen kun je ervoor zorgen dat je geld meer waard wordt in plaats van minder. Echter, dit brengt wel de nodige risico’s met zich mee. Daarom is het van belang dat je weet wat je doet wanneer je gaat beleggen.

Lees je in

Wanneer je van plan bent om een deel van je spaargeld te beleggen, is het van belang dat je je van tevoren goed inleest. Op die manier weet je namelijk zeker dat je voldoende kennis hebt om een realistische inschatting te maken van de markt en van welke aandelen potentie hebben. Er zijn veel verschillende plekken waar je informatie vandaan kunt halen wanneer je je wilt verdiepen in de wereld van het beleggen. Vaak kun je informatie vinden op de website je bank. Zo kun je bijvoorbeeld met behulp van ABN Amro zelf beleggen

 

Het is ook slim om op bepaalde forums op het internet te kijken. Je kunt hier de meningen en verwachtingen van anderen vinden. Dit kan erg nuttig zijn voor jouw beeld van de wereld van het beleggen. Wel is het zo dat je je bewust moet zijn van het feit dat niet iedereen die zijn of haar mening geeft op een forum direct een expert is en weet waar hij of zij het over heeft. Daarom is het niet zo dat je per se moet handelen naar wat mensen op het internet zeggen, maar als je met een objectieve blik naar sommige tips kijkt, kan dit je kennis zeker vergroten. 

Vind een goede broker

Het is van belang om een goede broker te hebben. De broker is de partij waarvan jij de aandelen koopt. Als je op zoek bent naar een goede broker kun je bijvoorbeeld eens kijken naar markets.com. Dit is zeker niet de enige broker waarvan je aandelen kunt kopen. Daarom is het verstandig om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de voordelen van Vantage FX en vergelijk deze met de voordelen van markets.com.