Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Appartement kopen? 5 tips

Wanneer je een appartement gaat kopen is de eerste tip om op de staat en de ruimte van een appartement te letten. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of je lid moet zijn van een VVE en wat hier de voordelen van kunnen zijn. Eventueel extra onderhoud wat je zelf moet betalen is ook een tip wat je vooraf uit moet gaan zoeken. Tevens zou je er voor kunnen kiezen om de woning te laten keuren door een expert. Het allerbelangrijkste punt is natuurlijk dat je een hypotheek kunt krijgen en kunt blijven betalen.

Een appartement of woning kopen Harelbeke

Op de website appartement te koop in harelbeke vind je prachtige appartementen in de omgeving. Er zijn namelijk al prachtige appartementen te vinden voor starters vanaf €175.563. Het is een omgeving waar groen centraal staat en waar de meeste mensen ook heerlijk van de rust kunnen genieten. Daarnaast zijn er veel verbindingen voor de bus, trein of auto waardoor je jezelf ook makkelijk kunt verplaatsen. Sommige appartementen zijn voorzien van een privé terras waardoor je ook heerlijk buiten kunt zitten. Het grote voordeel van een appartement is dat er ook vaak een garage bijzit waar de auto veilig kan staan onder toezicht. Dit geldt natuurlijk ook voor de fietsen. 

Ook zijn er veel fiets en wandelroutes waar je op de vrije dagen lekker van kunt genieten. Dit kun je compleet maken met een bezoek aan een heerlijk café of terras. Deze prachtige stad ligt aan de E17 waar je met de auto vele richtingen op kunt. Bij bijna elk flatgebouw is wel een openbaar vervoer gelegenheid op loopafstand te vinden. Zo kun je overal komen.

Servicewoningen die geschikt zijn voor ouderen

Veel ouderen kiezen voor serviceflat kopen zodat zij zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Meestal zijn alle voorzieningen gelijkvloers opgebouwd waardoor zij bij een medisch mankement ook beneden kunnen slapen. Daarnaast zijn er ook mensen die meer moeite hebben met trappen e.d. door de leeftijd. Om deze reden zijn ze ook gelijkvloers zodat zij zelf hun boontjes kunnen blijven doppen. Vaak is er ook een noodoproepsysteem waarmee ouderen 24 uur per dag direct hulp in kunnen schakelen indien dit nodig is. Zo hoeven zij niet meer een telefoonnummer in te toetsen wat ze door de schrik kunnen vergeten. Ook zijn deze woning met een rolstoel toegankelijk. Vaak is er ook een centraal aanspreekpunt waar je met alle vragen bij terecht kunt. In sommige gevallen is er ook een ontmoetingsruimte voor de mensen die er wonen. 

Wees er snel bij op de oververhitte woningmarkt

Op dit moment gaan woningen en appartementen als zoete koekjes over de toonbank. Het is dus verstandig om snel te handelen want voor je het weet is er al weer een woning verkocht. Daarnaast zijn het ook unieke woningen gezien de rustige en groene omgeving. Hierbij is het voor de ouderen toch nog mogelijk om van de natuur te genieten zonder onderhoud te hoeven plegen aan een tuin. Ook is het een sociale plek waar vaak meerdere leeftijdsgenoten zijn. Zo hoeven de ouderen zich ook niet meer te vervelen.