Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Alles over vegan huidverzorging

Wanneer je de winkel instapt om huidverzorging aan te schaffen, dan zijn de meeste producten niet vegan. Dit zijn vaak producten waarbij dierlijke ingrediënten gebruikt zijn. Ook komt het voor dat deze producten zijn getest op dieren. Dit noem je ook wel onnatuurlijke producten. In deze producten kun je parabenen en chemicaliën vinden. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen bewust van het vegan zijn. Vegan gezichtsverzorging is dus eigenlijk het tegenovergestelde van deze onnatuurlijke producten. In vegan gezichtsverzorging zit dus geen dierlijke ingrediënten. Ook worden deze producten niet getest op dieren. In deze blog kom je meer te weten over de vegan huidverzorging.

Dieren in jouw skin care producten

Mocht je de winkel binnen stappen om skin care aan te schaffen, kijk dan altijd op de verpakking. Sommige producten zijn voorzien van een dierproefvrij logo. Het is wel een goed idee om ook deze verpakkingen even na te lezen. Dit komt doordat sommige ingrediënten een dierlijke oorsprong hebben. Dit logo houdt in dat er niet getest is op de dieren, maar het kan nog wel dierlijke ingrediënten bevatten. Je zou hierbij kunnen denken aan bijvoorbeeld bijenwas, slakkenslijm, afscheiding van bijen, honing, keratine, collageen, karmijn, elastine, castoreum, lanoline, hyaluronzuur. Dit zijn nog best veel ingrediënten, waar je rekening mee zou kunnen houden.

Waarom huidverzorging gebruiken?

Het is belangrijk om je huid regelmatig te verzorgen. Dit zou je kunnen doen met allerlei verschillende soorten producten. Het is de bedoeling dat de huid soepel gehouden wordt door middel van de huidverzorging. Ook wordt het gebruikt om bijvoorbeeld het vermogen van de huid te herstellen. Je kunt huidverzorging gebruiken om de huid te beschermen tegen bijvoorbeeld invloeden van het weer, water, maar ook Uv-straling. Wanneer je de huidverzorgingsproducten gebruikt, dan komt er een natuurlijk vetlaagje te zitten op de huid. Dit kan de zuurgraad regelen. Huidverzorging hoort door iedereen gebruikt te worden. Dit is niet alleen een vrouwen dingetje.