Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

AGV systeem op maat laten maken

Een AGV, ofwel automatic guided vehicle, is voor steeds meer bedrijven dé uitkomst voor een moderner en efficiënter magazijn of productielijn. Het zorgt ervoor dat intern transport vlekkeloos verloopt, medewerkers meer tijd over hebben voor andere zaken én minder foutgevoelig is. Dit bespaart ondernemingen tijd, geld en moeite. Maar een AGV draait natuurlijk niet op zichzelf; hier is een systeem voor nodig, ook wel AGV systeem geheten. Met behulp van dit systeem weet de AGV precies welke taken hij moet uitvoeren en welke route hij hiervoor moet afleggen. Zonder het AGV systeem zal de AGV niet zijn werk kunnen doen. Het is dus essentieel dat deze perfect ingericht is.

Verschillende lagen van software

Een AGV systeem bestaat uit meerdere componenten. Met behulp van deze verschillende soorten software zal de AGV moeiteloos zijn werk kunnen uitvoeren. Een leverancier van hoogwaardige AGV systemen is WEWO Techmotion. Zij beschikken over jarenlange ervaring met deze voertuigen en weten hierdoor precies wat een AGV benodigd is. Daarnaast zijn hun systemen relatief makkelijk te installeren, onderhouden en bij te sturen. Een AGV systeem bestaat over het algemeen uit 3 verschillende soorten software met elk zo zijn eigen rol;

Fleet management software

Dit noemen ze ook wel de ‘hoofdsoftware’. Deze software zorgt er namelijk grotendeels voor dat de AGV gestuurd en beheerd kan worden. Het bevat alle tools die nodig zijn voor een efficiënt en vlekkeloos verloop. Daarnaast is het zeer gemakkelijk te onderhouden door de experts van WEWO Techmotion.

Navigation software

Zoals de naam het al doet verklappen heet deze software betrekking op de navigatie. Zonder deze software zal de AGV niet precies weten welke weg hij moet afleggen om zijn taken te volbrengen. Het is dus essentieel dat deze goed geconfigureerd worden.

Mapping software

Met behulp van deze software kan de omgeving, bijvoorbeeld het magazijn of de loods, gemakkelijk en overzichtelijk in kaart gebracht worden. Vervolgens kan men deze software afstemmen, zodat de AGV altijd weet waar hij op dat moment is.