Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

3 manieren om geld te laten werken

geld laten werken

Geld voor jou laten werken betekent dat je minder hoeft te werken voor je geld.

Op Thinkrich.nl vind je een aantal voorbeelden. Door de juiste keuzes te maken binnen je bestedingspatroon kun je ervoor zorgen dat je een gedeelte van je financiële toekomst veilig stelt, al dan niet gedeeltelijk. Geld voor jou laten werken is niet altijd makkelijk, het vergt de juiste inspanningen, planning en zeker ook discipline. Toch zijn de manieren waarop je geld voor je kunt laten werken niet altijd ingewikkeld. 

1. Geld voor jou laten werken

De eerste stap bij het voor jou laten werken van je geld is vaak om je geld te gebruiken om bepaalde schulden af te lossen. Wanneer je af bent van het betalen van rente op schuld heb je al snel meer ruimte voor het doen van investeringen of het opzij zetten van je geld. Het geeft je meer ruimte om keuzes te maken over hoe je wilt zorgen dat je je geld beter kunt besteden. Ook kun je het geld gebruiken om te investeren in zaken die je later weer geld schelen, zoals bijvoorbeeld investeren in zonnepanelen of een betere CV ketel. Ook zou je kunnen investeren in een zuinigere auto die je uiteindelijk ook scheelt in je maandlasten.  

2. Sparen of investeren?

Mensen die hun geld niet enkel besteden zijn vaak gewend om te sparen. Door te sparen bouw je echter bijna niet aan je vermogen. Investeren in iets is dan iets dat je kunt doen. Investeren is natuurlijk altijd een risico en hoe hoger het rendement op een investering hoe hoger het risico. Zo kun je bijvoorbeeld gaan beleggen een investeringsfonds om het risico en het rendement in balans te houden. Je hebt dan te maken met een expert die voor jou bepaalde keuzes maakt in het beleggen. Dit kan een goede middenweg zijn tussen niet te veel risico nemen en toch een redelijk rendement behalen. 

3. Creëer overzicht

Uiteindelijk begint alles met het maken van een plan. Bekijk goed hoeveel geld je in de maand kunt sparen en waar je uitgaven nu heengaan. Bepaalde zaken zal je best op kunnen besparen. Ga vervolgens na waar je je geld in wilt investeren en bepaal hoeveel risico je wilt nemen of welk rendement te behalen. Maak goede afspraken met je partner als je deze hebt en zorg dat je het allebei eens bent met de planning.