Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

3 inspiratie tips om een balkon in te richten

Het balkon inrichten kun je op verschillende manieren doen. Een van de tips is om het lekker kleurrijk te maken met buitenschilderijen of bloemen in speciale bakken die je aan het balkon kunt vastmaken. Ook zijn er speciale banken, stoelen en tafels te vinden die precies op het balkon passen zodat je ook nog kunt opstaan. Daarnaast kun je het balkon ook gebruiken voor het organiseren van een barbecue mits dit is toegestaan. Kortom genoeg inspiratie tips, maar dit waren de beste 3!

Genieten van de schaduw en verkoeling

Met een platinum parasol kun je ook in de zomer heerlijk vertoeven. Op deze manier zorg je dat het niet te heet wordt met de tropische dagen die we in Nederland steeds meer hebben. Er zijn ook zweefparasols die je kunt bijstellen in alle richtingen die jij het fijnste vind. Zo kun je dus ook een gedeelte in de schaduw zitten en een ander gedeelte in de zon. Als je wil dat de parasol ook goed en stevig vaststaat kun je hiervoor een verzwaarde voet aanschaffen. Ook zijn er voeten die je kunt vullen met zand of water zodat de parasol recht blijft staan. Daarnaast zijn er ook compacte parasols die je bijvoorbeeld alleen over de tafel plaatst. Afhankelijk van de grootte van je balkon kun je dus op de andere plek met een ligstoel zonnen. Zo geniet je van beide momenten en het mooie weer.

Lekker relaxen op het balkon 

Met de lafuma relaxstoel kun je lekker relaxt genieten van de zon. Ook kun je deze op een plek zetten buiten de zon wanneer je een boek wil gaan lezen. Daarnaast zijn er ook elastieken waarmee je bijvoorbeeld de rughouding nog steviger vast kunt zetten. Veel van deze stoelen beschikken over meerdere standen zodat er voor iedereen een fijne houding te vinden is. Wanneer je in de herfst of winter ook wilt genieten buiten dan heb je natuurlijk een dekentje nodig. Dit merk heeft prachtige dekens of plaids waarmee je ook tijdens deze dagen lekker warm buiten kunt zitten. Zo heb je het gevoel dat je een bent met de natuur ondanks het kleine balkon. Woon je op de bovenste etage dan kun je zelfs genieten van de sterren in het donker.

Stylingtips voor het inrichten van een balkon

Ook een balkon kun je stijlvol inrichten. Zo is het meest belangrijk om na te denken over de functie van het balkon. Wil je hier gasten op ontvangen of ga je juist voor groen bij de woning. Het is belangrijk om bij de basis te beginnen en dit dan later verder uit te bouwen. Op het internet vind je steeds meer accessoires voor balkons omdat er ook steeds meer flats worden gebouwd. Hierdoor heb je vandaag de dag een ruime keuze. Natuurlijk is het ook wel praktisch en mooi als je enkele meubels op het balkon zet. Dit hoeft niet perse een hele set te zijn dit kan namelijk ook prima een mooie hangstoel of hangmat zijn.