Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

3 handige producten voor op het kantoor

Een kantoor wordt op twee manieren ingericht. In fysieke zin, denk aan de plaatsing van bureau’s en het koffiezetapparaat. Maar ook in organisatorische zin zoals een plek voor groepsoverleg of het werken in scrum teams. Door de fysieke indeling op een doordachte wijze invulling te geven en de aanwezigheid van de juiste materialen faciliteer je personeel en stakeholders. Met scrumartikelen wordt jouw team productiever en werk je met meer overzicht. Hier zijn drie handige producten die in jouw scrum omgeving niet mogen ontbreken.

1. Notitiebord

Dit is een no-brainer natuurlijk. Met een notitiebord kun je ideeën visualiseren voor jezelf en je team, je kunt een concept uitwerken tot totaalproject en spelen met onderwerpen om zo tot een werkbaar plan te komen. Pak bijvoorbeeld een marker en schrijf een whiteboard vol, prik punaises in een bord van kurk met draad om verbindingen te maken. Je kunt ook met magneten werken die je met kleurcodering kunt koppelen aan allerlei processen binnen een project.

Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat de inhoud van het notitiebord eenvoudig te wijzigen valt. Een whiteboard met marker lijkt reuze handig, maar waar is die borstel nou weer gebleven? Zo kunnen er diverse kleine oneffenheden ontstaan die de flow van het denkproces kunnen hinderen. Met het volgende product kun je de functionaliteit van een notitiebord alvast flink verbeteren…

2. Post-it

Het begon als gefaald experiment om een nieuw type lijm te ontwikkelen, nu is de Post-it van 3M nog steeds dé manier om notities te maken en delen. Schrijven, plakken, verplaatsen of verwijderen, eenvoudiger kan het haast niet. Zelfs bij een stevige windvlaag blijven echte Post-its netjes op hun plaats hangen, ook na herhaaldelijk gebruik. Het is wel jammer van die papierverspilling als je veel ‘wegwerp’ ideeën moet verwerken.

3. Magneten

Ze trekken elkaar aan maar ze plakken niet, magneten zijn wonderbaarlijk eenvoudig en tegelijkertijd heel mysterieus. Met beschrijfbare magneten kun je papieren Post-its vervangen en hoef je niet alles op een whiteboard te schrijven. Noteer, plaats, verplaats, wis en ga verder. Met multi-color magneten kun je eenvoudig complexe workflows maken die je naar wens kunt inrichten en aanpassen. De papiermand blijft voortaan leeg, gewoon wissen en opnieuw beginnen!

Geef jouw team de tools om beter te presteren met deze handige scrumartikelen.